Spanien satsar också

Tre länder kvar nu bara.

 

Finalen

Edurne – ”Amanecer” (Spanien)

(inget startnummer ännu)

 

 

Jag blir så glad. För i år har verkligen flera av de direktkvalificerade länderna valt att satsa på Eurovision och skicka bra låtar. Spanien sällar sig till denna grupp.Det är här är egentligen en väldigt simpel och enkel låt. Den är inte avancerad, och refrängen innehåller knappt några ord. Men det behövs inte. För den här är så mäktig. Suggestiv och storslagen, med en fantastisk röst och en häftig dramatik. Det är något coolt med att den är på spanska också. Man behöver inte fatta de få ord hon sjunger, utan man bara rycks med.

Jag har dock förståelse för att folk kanske inte gillar detta. Jag kan inte sätta fingret på vad det skulle vara, men det känns som en låt som man antingen gillar mycket eller inte alls.

 

Spanien har varit med varje år efter debuten 1961. Man tog två segrar i rad 1968 och 1969, men den senare var den omdiskuterade tävlingen där hela fyra länder vann. Därefter har det gått sämre. För att inte säga uselt. En silvermedalj 1995 är det enda intressanta som har hänt de senaste 30 åren faktiskt. Ifjol hade de en bra låt, Dancing in the rain, som slutade tia. I år har de absolut möjlighet att upprepa detta. Jag tror inte att den kommer att vinna, men den kommer förhoppningsvis få rätt många småpoäng, och det kan räcka långt.

Under många år sedan Big 4/5-epoken inleddes så har Spanien tagit tävlingen lite med en klackspark. Men nu satsar de och de vill skicka någonting bra. Så även om ni inte vinner, så vill jag skicka ett stort gracia till Spanien! Fortsätt i den stilen!

 

Betyg:

5 verkligen inte alls digitalt retuscherade landskap, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island, Sverige, Schweiz, Cypern, Slovenien, Polen

Finalen

Österrike, Australien, Frankrike, Italien,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *