Vad vill Storbritannien?

Näst sista låten nu, och sedan kommer jag att gå in på andra aspekter av tävlingen.

 

Finalen

Electro Velvet – ”Still in Love with You” (Storbritannien)

(har inget startnummer)

 

 

Jag har så många frågor!

Det här är konstigt. På så många sätt. Jag vet inte alls vad detta är eller vad jag tycker. Det är 1920-tals-swing, men med en ny modern twist. Elektroswing kallas det visst.

Okej, om vi nu vet vad det är kommer nästa fråga. Varför? Den är lite svårare att besvara. För att inte säga mycket svårare.

Är det bra då? Nej. Eller… den är rätt skön. Fast… nej, men… va? Jag fattar inte. Jag förstår mig inte på detta. Vad vill Storbritannien med detta?

Den är catchy. Den sätter sig på hjärnan. Och den kommer nog att få många poäng. Framförallt om de kan göra ett scenframträdande som motsvarar videon. Det kan bli lite roligt att se, åtminstone.

 

Storbritannien är ett av de länderna som ofta skiter i om de skickar en bra låt. Det får gå lite som det går. BBC väljer ut nåt, ”går det så går det, vem bryr sig?”. Det är rätt så arrogant mot folket tycker jag. Storbritannien har så många bra artister och musikalisk tradition att de hade måttväldigt bra att nationella tävlingar. Men varför bry sig när man har en gratisplats i finalen, tycker de. Synd om britterna, synd om Europa.

 

Det finns som sagt flera delar i den här låten som är rätt så tilltalande. Men frågetecknen är fler än utropstecknen, så betyget blir inte så högt.

 

Från det att Eurovision startades och ungefär fram till 2002 var Storbritannien verkligen ett land att räkna med. Det gick som längst sex år mellan sina pallplatser, och de vann tävlingen fem gånger. Men ungefär från och med Big 4/5-epoken så hände nåt. De slutade bry sig, och det visade sig också i resultatlistorna. Från att aldrig ha slutat sist så har de fått tre sådana placeringar bara sedan 2003. Förra året slutade de inte sist, men borde kanske gjort det med den klyschiga och tråkiga ”Children of the universe”. De hamnade på plats 17.

I år kommer det att gå bättre tror jag. Många kommer nog att se detta som ett annorlunda inslag i tävlingen, och generera många småröster. Dessa kan växa ihop till något bra. Men det är ingen risk att de vinner. Och tur är nog det. För med tanke på hur styvmoderligt de har behandlat sin egen medverkan så kan man undra vad de hade hittat på om hela Eurovision skulle arrangeras av några trötta britter i London.

 

Betyg:

2 par hängslen, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island, Sverige, Schweiz, Cypern, Slovenien, Polen

Finalen

Österrike, Australien, Frankrike, Italien, Spanien,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *