Så här går det ikväll, tisdag

Nu dags för första semifinalen, och då också dags för mig att börja gissa lite.

Jag har tidigare sagt vad jag tycker om låtarna, men nu handlar det om hur jag tror att det kommer att gå. För det är inte alltid som den bästa låten är bäst, som jag kallade det förra året. Så kan det vara.

Den första semin är den sämre av de två. Det kommer bli fler bra låtar på torsdag, men förhoppningsvis mycket bra underhållning ändå ikväll.

 

Det är 10 länder som ska ta sig vidare. Jag kan komma att ändra mig efter att ha sett själva uppträdandena, men just nu tror jag att de blir följande:

Till final:

Armenien, Belgien, Grekland, Estland, Serbien, Ryssland, Albanien, Rumänien, Georgien, Vitryssland.

 

De som misslyckas att ta sig vidare är då alltså:

Utslagna:

Moldavien, Holland, Finland, Makedonien, Danmark och Ungern.

Kommentar:

Finland skulle kunna vara ett land som röstas vidare för att folk tycker att det är kul, alternativt att man vill ge dem sitt stöd, icke-musikmässigt. Men jag tror att när det kommer till kritan så får de svårt att locka tillräckligt många röster. De flesta ser/hör låtarna för första gången ikväll, och om man inte lyssnar på historien bakom så kommer man bara höra en dålig låt, punkt.

Enligt mitt tips kommer fjolårets tvåa Holland att missa final. Så går det när man skickar något som inte sticker ut tillräckligt.

Samma med Danmark – kom med något nytt så blir det bättre nästa år.

 

 

Det blir kanske en kort kommentar ikväll när resultatet har kommit. Oavsett så kommer det i alla fall en längre analys imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *