Såhär går det ikväll, torsdag

Så där ja, nu är det dags för den bättre av de två semifinalerna. Det kommer dock inte märkas i början, för bland de fösta låtarna finns det mycket som är so-so. Men håll ut, det är värt det! Det blir bland annat ett mellanöstern-party i Tel Aviv, en radiohit från Islands Selena Gomez, små tecknade gubbar och en känslosam ballad om en sångerskas liv i rullstol. Och mycket mer.

 

Att tippa den här semin känns svårt, för det finns några som känns givna, men flera som det verkligen kan gå hur som helst med. Det finns heller ingen given kalkon, som med Finland i tisdags, även om Portugals bidrag lämnar fler frågetecken än utropstecken. Likaså med San Marino och Lettland.

 

Här kommer dock mina gissningar:

Till final:

Litauen, Norge, Azerbajdzjan, Island, Sverige, Cypern, Slovenien, Polen, Israel och Irland.

Utslagna:

Malta, San Marino, Tjeckien, Lettland, Montenegro, Schweiz och Portugal.

Kommentar:

Favoriterna Island, Sverige och Slovenien ska inte ha några som helst problem att ta sig till final.

Jag är inte så förtjust i Norges bidrag, men jag vet att många andra är det.Det kommer således bli tre nordiska bidrag med på lördag.För Måns skulle hade han tjänat på om Norge slogs ut ikväll.

Det blir många ”trevliga” ballader som går vidare. Både Cypern och Azerbajdzjan bjuder på sådana, liksom även i viss mån Irland och Polen. Dock trevliga som i lätta att lyssna på, inte alltid i ämnet.

 

Återigen så är det så att vissa bidrag helt kan höjas eller sänkas beroende på hur de framförs på scen. Det kan nämligen skilja enormt mycket, vilket vi blev varse i tisdags. Men detta är mina yips just nu. Inför den stora finalen har vi sett de flesta framföra sina låtar på riktigt, och då kan det kanske bli mer korrekta bedömningar.

Men ikväll är det bara all in som gäller. Heja Island! Heja Slovenien! Och självklart: Heja Sverige!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *