Bra gjort av Irland

Först i mars vet vi vem eller vilka som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest. Men flera andra länder är redan klara med detta, eller åtminstone delvis.

Oslo 20091211. Nicky Byrne from Westlife at the press conference before the 2009 Nobel Peace Prize concert in Oslo on Friday afternoon. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX / kod 20520

Nicky Byrne, Irland

Många länder har valt ut vem som ska tävla för dem, men inte med vilken låt. Albanien var först ut med att både ha en låt och artist klar.  Ytterligare ett land har valt både artist, nämligen Irland. Och det är inte vem som helst de har valt, utan Nicky Byrne från Westlife. Låten heter Sunlight.

Efter årets Melodifestival så ska jag som vanligt gå in på varje land och kolla upp både deras låtar och artister, så det ska jag inte göra nu. Men jag tyckte att det var en rolig nyhet som kom, när det blev klart att Byrne ska representera Irland. Det innebär nämligen att de satsar lite i år, att det faktiskt bryr sig. Det har varit lite si och så med den saken på sistone. Flera länder har struntat i att skicka nåt bra, särskilt länderna på de brittiska öarna.

Men nu kan man åtminstone hoppas att det blir nåt bra av det här, och att fler länder hakar på så att det blir en riktigt kvalitativ tävling i Globen i maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *