Grattis Storbritannien!

Om Christer Björkman hade bestämt att från och med nu ska en jury välja vem som vinner Melodifestivalen, och tittarna har inget att säga till om, då hade det tagit hus i … tror jag. Att vi ska kunna vara med och påverka känns som en rättighet i de här sammanhangen.

I Storbritannien har det inte varit samma förutsättningar. BBC har överlag skitit i Eurovision song contest de senaste åren. Inga stora program där tittarna får välja vem som ska skickas ut i Europa och representera landet. I stället har BBC sagt, äh, skit samma, skicka de här! Och valt ut en artist och låt.

Det har gått så där. Sedan 2003 har landet slutat allra sist tre gånger, och förutom en femteplats 2009 har alla låtar hamnat i botten.

Publiken har tröttnat, och BBC har också tröttnat verkar det som, så nu har de bestämt att i år ska tittarna få rösta! WOW! Nytänkande!

Detta är ett bra beslut för alla. Britterna får vara med och välja ut något bra, och de europeiska tittarna får förhoppningsvis en bättre låt. Och kanske något lite mer modernt än Engelbert Humperdinck eller Bonnie Tyler…

Så grattis Storbritannien, och grattis Europa! Ytterligare ett land sällar sig till dem som faktiskt bryr sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *