Nedräkning med det bästa från varje årtionde

Inför årets upplaga av Melodifestivalen tänkte jag ta och göra en lista, en högst personlig sådan, där jag rankar de bästa vinnarlåtarna från alla år. Att ranka alla låtar, även de som inte vann, blir för jobbigt. Det är nämligen nästan tusen låtar som har varit med…

Men att ranka alla vinnare mot varandra blir inte riktigt rättvist. Det är svårt att ställa en låt som var bra i början av 60-talet mot någon som exempelvis Euphoria.

Därför tar jag decennium för decennium. Jag börjar med 50-talet nu i helgen, och sedan ska jag försöka hinna med ett årtionde per dag. Sedan efter det är vi framme i den första melloveckan, och då finns det mycket annat kul att skriva om.

Men vi ses imorgon, med den första listan: bästa vinnarna på 1950-talet (där det bara finns två att välja på…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *