Sjukt svårtippad deltävling

Jag ser verkligen fram emot ikväll. Trots att det inte finns någon låt som känns som en klockren vinnare så verkar det bli ett väldigt jämnbra startfält. Inte något som är riktigt dåligt. Dessutom kommer det att svänga rejält ikväll. Det är inga ballader med, utan alla låtar är sådana som man kan dansa till. Olika typer av dans dock, men du kommer nog inte ha några problem att skaka rumpan till någon av bidragen.

Dock är det rätt svårt att tippa hur det kommer att gå. Alla låtar skulle faktiskt kunna gå åtminstone till Andra chansen. De flesta faktiskt också till final. Jag tvivlar på att jag kommer att bli chockad över något resultat, hur det än blir, och det är kul. Jag skulle nämligen utan problem kunna se vilken av låtarna som helst som finalbidrag. Likadant så kan det bli så att vilken som helst av dessa låtar faktiskt kan slås ut. Så jämnt är det.

Men, nu måste jag ju tippa utgången, enligt reglerna som jag själv har skapat. Så kom ihåg, jag är väldigt osäker, och scenframträdandet kan avgöra till någons för- eller nackdel. Men men. Here goes:

 

Till final

Boris René

Jag tror att trenden fortsätter, med ”okända” artister som går direkt vidare till finalen. Och denna vecka är det Boris tur. Mycket påminner om Guy Sebastian från Australien i förra årets Eurovision. Låttiteln repeteras lite för mycket (Cissi, jag är på din linje här!) men jag tycker ändå att den är tillräckligt skön.

 

Oscar Zia

Jag gillar egentligen inte den här låten. Men jag tror att den går vidare ändå. Om han levererar riktig power på scen så kan det bli bra. Detta i kombination med att han troligtvis är kvällens mest populära artist gör att han har stora chanser att gå vidare. Men det kan mycket väl bli så att den failar och slås ut helt.

Jag tycker om Oscar Zia, men jag hade förväntat mig mycket mer från honom.

 

Till Andra chansen

 

After dark

Man ska aldrig räkna bort Christer Lindarw. Detta är klassisk schlager, och inte alls så modernt som många andra bidrag i årets tävling. Men just därför kan det kanske attrahera många. I och med titeln och refrängen, om att ”komma ut som en stjärna” kommer den nog användas flitigt på Pride, och bli en nationalsång för dem som är på gränsen till att vilja komma ut. Den har en tydligare HBTQ-inriktning än tidigare After dark-låtar. Som årets Pride-låt hade den varit klockren, men även för oss hetero som älskar fest och party och glamour är den riktigt bra. Jag ser fram emot att dansa loss till denna både på schlagergolvet i Halmstad och exempelvis Bee bar i Göteborg. Henke och Andreas, är ni på?

Främst att den är så catchy gör att jag tror att den åtminstone skickas vidare till Halmstad.

 

SaRaha

Jag måste erkänna, detta är den låt som jag har haft på hjärnan sedan jag hörde den första gången. Den är svår att värja sig från. Den har en smittande refräng och även verserna är riktigt bra. Detta i kombo med ett snyggt nummer gör att jag tror att hon har chans att skrälla ikväll.

 

Utslagna

Lisa Ajax

Ska det bli ett stjärnfall ikväll? Denna låt är inte dålig, men jag hade hoppats på mer från henne. Jag gillar verkligen Lisa Ajax, men jag undrar om detta kommer att räcka. Men det kan mycket väl bli så att hon går vidare före SaRaha i och med sitt kändisskap. Men åker Lisa ut så är det inte för att hon är dålig, utan för att andra presterar bättre.

 

Smilo

Detta är väldigt modernt. Tropical house hörs varje dag på radion och folks Spotify-listor på hemmafester. Främst är det Kygo som har burit fanan på sistone, men även Avicii. Men de är inte i nivå med dessa artister ännu, och då blir det svårt i kvällens startfält.

 

Swingfly feat. Helena Gutarra

Detta är heller ingen dålig låt. Men i och med att den är med i årets tuffaste startfält så tror jag att den faktiskt har risk att bli sist. Dessutom är Swingfly sjuk, och hans röst har varit väldigt kass under veckan. Detta kan bli den sista pusselbiten som gör att det går sämre än vad det hade gjort om de var med i vilken som helst av de andra deltävlingarna.

 

 

Jag avslutar med en ”intervju” med en kompis, som ville kommentera två av låtarna som hon hört. Hon heter Emma Holmberg, och har följande att säga:

Lisa Ajax

Lisa Ajax sticker inte ut, det är inget unikt. Jag tycker inte att låten riktigt kommer igång. Jag vill inte tro på den, men den kan gå vidare för att många vet vem hon är.

Saraha

Detta är en av de absolut bästa låtarna i alla årets deltävlingar. Jag tror att Eurovision är redo för en låt med mer afrikanska inslag. Likaså Sverige. Det var länge sedan vi hade en sådan här låt. Och den är The Shit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *