Så här går det ikväll

Hej! I dag kommer mina tips senare än förut. Jag ber om ursäkt för detta, men jag har varit och fröjdat mig i Malmö i helgen. Nu i eftermiddag har jag och mina föräldrar varit och kollat på musikalen Sällskapsresan, och jag träffade även Sven Melander. Kul, kul!

Men, nu är det dags för en annan grisfest, nämligen kvällens deltävling. Nä, skojar bara. Men det kommer att ha likheten att det blir roligt och musik åtminstone.

 

Dags att tippa, i en deltävling där det är riktigt skilda genrer.

 

Till final

Panetoz

Känns som kvällens mest givna finalbidrag. Men med årets resultat så vet man aldrig. Fast jag tror att det inte borde vara några problem för Panetoz att klara av detta. Dansant, skönt, energirikt, grymt. Skulle de få en biljett till Halmstad blir jag nästan lite besviken, för jag gillar detta.

 

Molly Sandén

Kvällens stora favorit, ska hon hålla? Efter veckor av favoritskap och oro kring eventuell diskning på grund av musikläckage så är det nu bara hon och hon själv som har allt i sina händer. För att ta en klyscha: hon är sin egen största fiende. För det hänger nu bara på att hon gör ett fenomelant framträdande. Gör hon det så ska det nog inte var några problem. Molly ska klara detta.

 

Till Andra chansen

Linda Bengtzing

Är man bra på nåt så ska man fortsätta på det, verkar Linda Bengtzing ha resonerat. För detta låter PRECIS som alla hennes tidigare låtar. Det har funkat förr, och alla gånger hon har varit med så har hon gått minst till Andra chansen. Men i år är inget vanligt år, och framförallt gammaldags schlager har det gått extra dåligt för. Men jag tror att Linda på nåt sätt övervinner det. Hon blir sista chansen för de som gillar hur det lät förr, och jag tippar på att jag får träffa henne i Halmstad nästa vecka.

 

 

Dolly Style

Att vara barnens favorit är inte att förakta. Särskilt inte när de har appar och kan rösta fem gånger på en låt, medan äldre kanske ringer högst en gång på sin favorit. Låten är inte så speciell, och nyhetens behag har också lagt sig från förra året. Men trots det så tror jag att det här bidraget kommer att klara sig vidare till Halmstad. Det blir svårt, men jag tror att de tre dockorna löser det till slut.

 

 

Utslagna

 

Martin Stenmarck

Här är det väldigt mycket nåt som man har hört förut, och som inte känns allt för intressant. En fin ballad, en bra sångare, men åh, så tråkigt. A Whiter Shade of Pale på svenska. Den kommer säkert gå ett litet kort tag på reklamradiokanalerna, och sen på P4 ett längre tag, och sedan glöms den bort. Men Martin är populär, och ett avancemang är inte omöjligt.

 

Eclipse

Rockfansen har inte fått så mycket det här året, så många har sett fram emot detta. Men det finns en risk att även de blir besvikna. Detta är nämligen ingen speciell rocklåt. Den är okej, men Eclipse måste bjuda på en sjuhelvetes show för att det ska lyckas. Gör de det så kan de få tillräckligt många röster för att knipa en AC-plats. Men jag tror att det blir tufft.

 

Frans

”Åh, vad kul, det är ju han där lilla killen som sjöng om Zlatan. Vem kommer sen?”. Detta är en liten nice låt, men inget som folk kommer bry sig om allt för mycket tror jag. Jag tror absolut att Frans kan ha en framtid inom musik. Jag gillar rösten och soundet, och det kan nog utvecklas till något bra. Men där är han inte än, och han behöver nog stå på tillväxt ytterligare några år. Killen är ju fortfarande inte vuxen, och det känns att han inte har tillräckligt med rutin ännu. Men när han väl är där så får han gärna komma tillbaka igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *