Finalkoll: Samir & Viktor

HALMSTAD 2016-03-05 Samir & Viktor framför bidraget Bada nakna vid lördagens andra chansen deltävling i Halmstad under Melodifestivalen 2016. Foto: Marcus Ericsson / TT / kod 11470

 

Artist: Samir & Viktor

Styrkor:

Väldigt omtyckta. De mest välkända figurerna i tävlingen, även om folk inte vet varför de är kända. Men man känner till namnen och att de klär av sig, och det kan räcka. De har också väldigt många fans i sociala medier, och har fått överlägset mest tv- och radiotid av alla årets artister. Populära hos de unga, som står för många av rösterna.

Svagheter:

De kan inte sjunga. Det borde kanske räcka, men det gör det så klart inte. Många stör sig också på dem, och ser ner på tv-program som exempelvis Paradise Hotel.

 

Låt: Bada nakna

Styrkor:

Superenkel att sjunga med i. Redan efter halva första refrängen så vet du hur den går, och kan sjunga med. Den sätter sig på hjärnan direkt. Ingen pardon, oavsett om du gillar den eller inte så kommer du att nynna på den. Den funkar också sjukt bra på dansgolvet.

Svagheter:

Som låt betraktat så är den faktiskt inte bra. Knappt nån sång i verserna, och knappt i refrängen. Inget någon egentligen skulle vilja skicka till Eurovision för att representera Sverige.

Show:

Väldigt viktig, och gör mycket av numret. Passar bra till låten, och sticker ut mest. Att killarna tar av sig är det som folk kommer ihåg, och nu på lördag ska de klä av sig ännu mer. Nu ryker nämligen byxorna också.

Dessutom har de en av tävlingens grymmaste dansare, som breakdansar för sig själv. Synd att inte hon har fått mer tv-tid, för hon är riktigt, riktigt bra. Hon körde också rätt många moves och dance battles på efterfesten.

 

Hur påverkar startnumret?

Väldigt mycket. Att starta sist har alltid inneburit bra placeringar, för det är den låten man minns bäst. Jag tror inte att det kommer leda till seger, men tack vare startnumret kommer de att placeras högre än vad de hade gjort annars.

Det blir en tydlig skillnad mot att gå på efter Wiktoria, och det kan kanske Wiktoria tjäna på, när man märker hur bra hennes låt är.

Vem röstar på detta?

De unga. Helt klart. Och de är många, och de har många röster var. Tack vare appen kommer killarna att få väldigt många röster, och behöver inte förlita sig på de äldre som ringer.

Kan denna vinna?

Nej, det tror jag inte. De har många fans, och att slå ut Dolly Style var inte det svåraste, men när det handlar om slutsegern så är de inte längre med i racet, hur många kids som än laddar ner appen.

Men tänk om den faktiskt vinner!?

Haha, oj, oj, oj. Det vore så sjukt. Det hade varit lite roligt att skicka en tramslåt, men nej, det är det inte. Det vore bara stört. Dåligt. Hemskt. Den ska inte vinna. Men vi kommer åtminstone att se en glad och rolig låt i Eurovision.

Chanser i Eurovision:

Små. Jag har hört Samir prata engelska, och tro mig, ni vill inte höra den på engelska. Den kommer att vara smittande även för icke svenskspråkiga, men inte få så många röster.

12 points to Sweden from:

Finland. De förstår (en del i alla fall) vad låten handlar om, och de kan själva vara lite galna i Eurovision och skulle uppskatta att Sverige skickade trams, vilket Finland själva har gjort till en nationalsport.

Mitt tips just nu:

Det är en trallvänlig och rolig låt, och kommer att få många röster. Men någon vinst blir det inte.

Kommentar:

Det spelar ingen roll om den är här för att vinna eller inte. Det behövs humor och trams även i mellon. Den är störtskön att dansa till, och så länge den inte har med toppstriden att göra så får den gärna vara med och glädja oss i mellofinalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *