Så här slutar Melodifestivalen 2016

Nu är vi där! Det är dags för finalen i Melodifestivalen 2016, och som vanligt så är det så sjukt spännande och häftigt. Och för första gången på länge så känns det som att det är helt öppet. Det är så många som kan vinna, och skulle förtjäna det också.

I år har vi ingen Måns Zelmerlöw, Loreen eller Sanna Nielsen som känns givna på förhand. Nej, i kväll kan det mycket väl bli Frans, Molly, Wiktoria eller Oscar Zia som vinner. Och flera andra har också realistiska chanser.

De senaste veckorna har Frans varit pojken/mannen på allas läppar. Hans låt har rusat som en raket på radions listor, på Spotify och den toppar också Sverigetopplistan. Men räcker det för vinst?

Det kan göra det. Men jag tror till slut att det inte blir så. Jag är osäker på vad internationella juryn ska säga. Och jag tror att till slut kommer det att bli ett mer välkänt namn som tar hem det. Och då ligger Molly Sandén bäst till. Hennes låt är inte bäst, inte heller showen. Men jag tror att hon har den helhet som många vill ha.

Min favorit är dock Wiktoria. Jag tycker att hon har den överlägset bästa låten,  och det hade varit så, så kul om hon skulle vinna. Nu tror jag dock inte att det blir så. Men jag ska göra vad jag kan för att hjälpa henne ikväll. Mer än fem gånger.

 

En del andra tidigare favoriter har halkat efter i snacket, exempelvis Ace Wilder och Oscar Zia. De har fortfarande en chans, men jag tror trots allt att det är kört för deras del.

Sedan finns det flera bra och roliga låtar med som jag gillar att ha i finalen, men som nog inte har någon rejäl vinstchans. SaRaha, Panetoz och Robin Bengtsson har väldigt välförtjänta platser i finalen, och jag gillar deras nummer. Det är också lite kul att Samir och Viktor är med med sin trallvänlinga tramslåt. Det behövs sånt också.

Slutligen så är det några med som får slåss om sistaplatsen. David Lindgren borde inte vara i final från första början. Den platsen snodde han från Isa. Boris René har en bra låt, men jag tror att han får problem ikväll. Lisa Ajax har också en låt som inte är mycket att hoppa för, så den kommer nog också få det tufft.

Så ja, det var lite om mina tankar inför kvällen. Jag ska försöka återkomma med ett inlägg vid 22-tiden med en kort kommentar om resultatet, och sen blir det fest ikväll, oavsett vem som vinner. En längre kommentar /krönika skriver jag imorgon.

Här är mina tips: Så slutar det ikväll:

1. Molly

2. Frans

3. Wiktoria

4. Oscar Zia

5. SaRaha

6. Ace Wilder

7. Robin Bengtsson

8. Panetoz

9. Samir & Viktor

10. Lisa Ajax

11. Boris René

12. David Lindgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *