Asiavision Song Contest!

Nu tänker jag ta och flytta fokuset i min blogg från Melodifestivalen till Eurovision, eftersom det börjar dra ihop sig, och alla länder har presenterat vem som ska representera dem. Idag eller imorgon ska jag börja gå igenom låtarna, presentera dem med Youtube-klipp kommentarer och historik om hur det brukar gå för landet.

Men först tänkte jag nämna en nyhet som kom i dag. Eurovision song contest kommer att få en spinoff i Asien!

EBU har i samarbete med SBS tagit fram planen för att från nästa år arrangera en liknande tävling som Eurovision, som hålls i Asien och Stilla havs-området. Den första tävlingen kommer att arrangeras i Australien, för att sedan turnera runt och arrangeras av vinnarlandet.

Det här är roligt tycker jag. Jag hoppas att det kommer att sändas här, för jag tror att det kan bli coolt att se, med influenser från helt andra musikkulturer än den europeiska.

Vad detta innebär för Australiens medverkan i Eurovision återstår att se. Men det är kul för alla detta.

Återstår nu bara ett Americavision Song Contest. Alla 50 delstater mot varandra. Det vore något det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *