Snyggt men tråkigt från Armenien

Yes, nu är jag igång! Det är dags att presentera låtarna i årets Eurovision song contest som hålls i Globen i maj. Jag går igenom dem i tur och ordning. Dock har vi ingen riktig ordning ännu. Det är klart vilka länder som går till final, men där är det bara Sverige som har fått ett startnummer (9).

Men förutom Sverige deltar 42 länder till. Big 5 är redan i final, resten tar sig dit via semifinaler. Länderna är lottade till en av de två, men även lottade till första eller andra halvan av startfältet. Innan några startnummer har kommit tar jag dem i bokstavsordning. Jag börjar därför med första landet i första semifinalens första startgrupp. Hänger ni med? För nu kör vi, och först ut är Armenien.

 

Semifinal 1.

  1. Iveta Mukuchyan – LoveWave (Armenien)

 

Detta är en typisk Eurovision-låt på många sätt. Den är dramatisk och har lite mystik och wailingar. Det är en väldigt snygg låt och en relativt snygg video också.

Men den är också lite tråkig. Trots att det händer mycket hela tiden, det ändras tempo och stil flera gånger, så händer det ändå inte så mycket. Den tar aldrig riktigt fart.

Jag undrar också hur detta kommer att bli på scen. Det kan bli problem där. Eftersom låten är vald i internval så finns det ingen armenisk melodifestival att se framförandet från. Det är många partier utan sång. Vad ska sångerskan göra då? Det är inte så mycket dansväldiga partier som avlöser henne.

 

Som Eurovisionland har det gått hyfsat bra för Armenien. Aldrig nån pallplats, men väl två fjärdeplatser. Fem topp-tioplaceringar på 9 försök.

De har varit med sedan 2006, förutom 2012, då tävlingen gick i Azerbajdzjan. De länderna bråkar om området Nagorno-Karabach, så då funkar det inte att tävla i varandras länder.

Ifjol deltog de med en massa folk på scen, som sjöng Face the shadow, som handlade om det armeniska folkmordet. Många ogillade den, men jag tyckte om den. Den gick till final och slutade på plats 16 där.

I år kan det bli tuffare. Jag har inte hört alla låtar ännu, men detta är ingen låt som sätter sig på minnet, och den kan nog få vissa problem att ens ta sig till final. Det skulle i sånt fall bli landets andra gång som de misslyckas med att ta sig till final.

 

Betyg: 2 skäggiga män som oförklarligt helt plötsligt tittar in i kameran, av 5 möjliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *