FYR of Croatia ;)

Semifinal 1

2. Nina Kraljić – Lighthouse (Kroatien)

Alltid när Makedonien presenteras i Eurovision kallas de FYR of Macedonia. Nu är vi inne på FYR Croatia. Men nu syftar jag inte på Former Yugoslavian Republic of, utan fyr som i fyr… Alltså ett torn som lyser på båtar.

Äh, det var ett dåligt skämt. Vi struntar i det.

Men årets makedoniska låt handlar om fyrar, och hur sångerskan leds av ljuset.

Jag måste säga att jag gillar verkligen detta. Det är en riktigt snygg video, även om vi tyvärr inte får se sångerskan. Men jävligt snyggt foto. Låten i säg är också härlig. Inte den typiska Eurovision-balladen, utan något nytt och fräscht, fast ändå med lite hintar om det som brukar vara med i tävlingen.

Jag kan se att det går att göra en riktigt häftig scenshow av detta. Mycket lampor och vatten förhoppningsvis.

Det finns många ballader med i år, men denna är riktigt fin. Jag gillar det som sagt. En bra sångerska, som har vunnit kroatiska The Voice.

Kroatien har deltagit sedan 1993, och på 90-talet gick det ofta bra med flera topp 5-placeringar. Men på sistone har det inte gått lika bra, och man deltog inte alls de två senaste åren. De har inte varit i final sedan 2009, och den senaste topp 10-placeringen kom 2000.

Det är kul att de har valt att nu komma tillbaka, och det med en bra låt dessutom. Jag hoppas verkligen att de går till final, för det förtjänar de absolut.

 

Betyg: 4 kroatiska Långe Jan av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1: Armenien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *