Gamla hederliga Finland

Första nordiska landet att recensera. Och ett av Eurovision-historiens konstigaste genom åren.

 

Semifinal 1

3. Sandhja – Sing It Away (Finland)

 

Jag kan börja med att säga det självklara. Det är mycket bättre än Finland förra året. Men det är inte så svårt. För då ställde de nämligen upp med det sämsta bidraget i Eurovision Song contests historia. För er som glömt, eller inte orkar kolla länken, så var det ett gäng förståndshandikappade personer som hade en ”punklåt” om sitt gruppboende.

Så självklart är det inte svårt att slå det. Och så dåligt är inte detta heller. Men är det modernt och känns 2016? Inte för hem öre.

Detta är nån slags discolåt med 80-talsinfluenser som hade en liten revival runt millennieskiftet. Men på 10-talet? Nej, nej, nej.

Jag förstår mig aldrig på Finland i den här tävlingen. Och det verkar de inte göra själva heller. Ofta undrar jag om de ens vill vinna. Men det behöver de ofta inte oroa sig över. De brukar nämligen komma totalsist. Hela tio gånger har de slutat sist, med tre stycken nollpoängsår. Ofta har det varit ävldigt udda låtar. Och inte ens när de är bra så är de normal, vanligtvis. När de vinner så kan de göra det med en vanlig låt, utan måste klä ut sig till monster.

Sist kommer de inte att hamna i år. Detta är en rätt så catchy-låt, och den går nog rätt så bra att dansa till, men jag stör mig på att den är så omodern. Man kan absolut plocka upp gamla genrer och göra dem bra i modern tappning, men där är vi inte nu. Gamla hederliga Finland har presenterat sig, med en lite udda och konstig låt, utan chans att vinna.

Nej, det blir ingen Eurovision i Helsingfors 2017, och troligtvis blir det rätt fritt från blåvita flaggor även i finalen i årets tävling.

 

Betyg: 2 mumintroll som väntar på att uppträda nästa år, för, varför inte?, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *