Nåt grekiskt, men vad är det?

Nästa låt är kommer från Balkan, och man hör direkt från vilket land.

Semifinal 1

4. Argo – Utopian Land (Grekland)

 

Redan under de första tonerna hör man att detta är ett klassiskt grekiskt bidrag. Men sedan händer något. Och jag vet inte vad det är. Och jag vet inte det här är överhuvudtaget. Är det en låt? Hur ska detta se ut på scen? Är detta seriöst Greklands bidrag?

 

Några etnotoner, några sköna beats, men jag hänger inte riktigt med. Och det gör inte låten heller. Men jag kan ändå inte låta bli att gilla det, vad det nu än är. Det är nämligen lite svårt att avgöra. Jag blir inte klok på detta.

 

Historiskt sett har Grekland länge varit ett bottenland. Visst, en del bra placeringar, men trots att man har tävlat sedan 1974 kom den första pallplatsen först 2001, med svensk-grekiska bandet Antique. Fyra år senare stod Helena Paparizou utan bandet, och då vann hon. Sedan dess har det ofta varit hyfsade placeringar. De två senaste åren har det blivit platserna 19 och 20, och Grekland har tröttnat på att det ska gå dåligt. Därför är det lite märkligt att de väljer det här, men så är det.

 

Jag kan inte bestämma mig för om det är kasst eller dåligt.

Betyg: 3 greker som går omkring bland isberg (?) av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *