Ungen skickar Måns Zia

Dags för nästa!

Semifinal 1

5. Freddie – Pioneer (Ungern)

 

När man först ser och hör det här numret så tänker man bara en sak: Måns Zelmlerlöw 2015. Det är inte ovanligt att länder härmar fjolårets vinnare, men här har vi en snygg mörkhårig kille i byxor och t-tröja, en modern poplåt och en scenshow som var identisk med Måns snurrande universum.

Men sen händer det något. I stället för att bli Måns så går han över i Oscar Zia. För låten påminner nämligen rätt mycket med Human, som slutade tvåa i årets mello.

Så det är ju inte så dåligt. Eller funkar det? Jo, det gör det faktiskt. Även om vi svenskar kan ana lite för mycket av svenska bidrag i det, så skiter ju Europa i det. Och då tror jag att detta kan bli ett av de mer populära bidragen i den första semifinalen.

 

Sedan debuten 1993 har Ungern bara hamnat topp tio tre gånger, senaste när de blev femma 2014, efter att ha haft ett bidrag om misshandel. Så bra kanske det inte går i år, men en helt okej placering tror jag på.

 

Betyg: 4 programledare för Allsång på skansen, av 5 möjliga

 

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *