Jag vet inte vad San Marino vill

Nu är det dags för ett litet, litet land insprängt i Italien.

Semifinal 1

9. Serhat – ”I Didn’t Know” (San Marino)

 

Det fanns flera roliga kommentarer på klippet, typ att ”Halva San Marinos befolkning på scen på en gång”, och ”Jag visste inte att det bodde så många invånare i San Marino”.

Faktum är att det typ stämmer, för de har tagit in en turkisk sångare. Och landet är litet. Jag har varit där en gång. Typ en stad på en kulle, that’s it.

Under många år visste man vad som kom från San Marino i Eurovision. En låt framförd av Valentina Monetta, skriven av Ralph Siegl. Efter tre på på raken övergav man förra året Valentina, och det blev katastrofalt dåligt. Ralph var kvar, men i år är även han borta. Det är bra, för det behövs förnyelse, och det kan man verkligen inte påstå att han står för.

Nu blir det ju inte så mycket bättre med det nya som vi har fått. För den här låten är inte särskilt bra. Om jag anklagade Finland för att vara kvar i 80-talet så har San Marinos tidsmaskin fastnat ännu längre tillbaka, nämligen i 70-talet. Återigen, man kan absolut göra bra låtar med retro-känsla, men detta är ingen sådan.

Den är rätt tråkig, men mot sluten tycker jag att den tar sig lite, och blir lite småskön, och därför höjer jag mitt betyg till en tvåa.

Jag saknar Valentina. I Eurovision 2013 hade hon i mitt tycke tävlingens bästa låt, men den gick inte ens vidare till final. Det kommer inte denna heller göra, men det är åtminstone ett kliv framåt att man har vågat satsa på nåt nytt. Men bättre lycka nästa gång.

 

Betyg: 2 hattar av 5 möjliga

Tidigare recensioner:

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *