Azerbajdzjan hoppas på ett mirakel

Nu över till Asörbödjän, som Lynda Woodruff skulle ha sagt.

 

Semifinal 1

10. Samra – ”Miracle” (Azerbajdzjan)

 

När jag ser videon så kan jag inte sluta tänka på vilket dåligt synk det är. Sångerskan överdriver verkligen för att det ska se ut som hon artikulerar, men när man lägger studioinspelningen över så blir det bara jättefult. Dåligt, man hade kunnat göra det lite snyggare så att det inte ser så fake ut.

När jag istället struntar i videon och bara lyssnar på låten så hör man att det faktiskt finns något bra där. Det är en låt som är väldigt mycket Eurovision, så som vi är vana vid att höra det. Men det är ändå något modernt över det, och jag gillar det hyfsat mycket. Det är ingen vinnare kanske, men en helt okej låt. Den växer också när man har hört den ett par gånger.

 

Azerbajdzjan deltog första gången 2008, men etablerade sig snabbt som ett av de bästa länderna resultatmässigt. Det blev topp-tio-placeringar de sex första åren, och under dessa hann man med både en bronsmedalj, en silvermedalj och en guldmedalj.

De två senaste åren har det inte gått lika bra. Landet har tagit sig till final, visst, men det har slutat med placeringarna 22 och 12.

Det bör bli final den här gången också, och jag kan tänka mig en rätt så bra placering. Kanske inte en ny topp-tio-plats, men det kan bli nånstans där i närheten. Men för en ny vinst krävs det nog ett mirakel…

 

Betyg: 4 totalt osynkade Lorde-kopior, av 5 möjliga

 

Jag har stått och vägt mellan en trea och fyra i betyg, men jag gillar det ändå rätt mycket, så det får bli ett högt betyg. Jag inser nu att jag har varit rätt så generös med mina betyg. Men så har det också varit flera låtar jag gillar. Dock ingen klockren vinnarkandidat. Hittills har jag inte hört några låtar som motsvarar förra årets Estland, Slovenien eller Italien.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *