Tjeckien står på sig

Nu dags för ett land som aldrig har gått till final.

 

Semifinal 1

13. Gabriela Gunčíková – ”I Stand” (Tjeckien)

 

Tjeckiens Eurovisionhistoria är ingen rolig sådan. Landet har bara deltagit fyra gånger tidigare, men de har aldrig gått till final. 2008 lyckades de skrapa ihop noll poäng i sin semi, med den fruktansvärda låten om romska superhjältar (även om de använder ordet gypsy).

Tjeckien brukar tjura, så när det inte gick bra 2007, 08 eller 09 så sket de i allt och kom inte tillbaka förrän ifjol.

I år ska de inte behöva tjura. De har en bra låt, men den är inget speciellt. Och för en gångs skull har de en sångerska som både kan sjunga och kan engelska. Det är bra.

Som sagt, det är en bra låt, men inget som sätter några djupare avtryck. Helt okej. Det hade varit kul om den gick till final dock. Jag tror att landet skulle behöva det, och att de då kanske får större skäl att stanna kvar i tävlingen. För det är kul om så många europeiska länder som möjligt är med.

 

Betyg: 3 konstgräsmattor av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *