Island är bra så in i Norden

Det andra nordiska landet på listan kommer här.

 

Semifinal 1

15. Greta Salóme – ”Hear Them Calling” (Island)

 

Island verkar ha fått låna Måns Zelmerlöws skärm från förra året när de gör sin show. Och det är inte det enda som verkar lånat från Sverige. Rätt mycket känns igen från random Avicii-låtar.

Men är det dåligt för det? Nej, för sjutton. Det blir bra!

Jag gillar verkligen den här låten. Det är flera grejer som gör den bra. Det är etno, lite americana, Avicii-house, och så det typiskt isländska som brukar höras i de flesta av deras Eurovision-bidrag.

Jag vet inte om det beror på att detta är så himla bra eller om det är för att nivån på första semin är rätt kass (troligtvis det sistnämnda) men detta är min favorit i första semin. Jag har dessutom tjuvlyssnat på en del låtar från andra semin, och av de fem nordiska länderna så är detta min favoritlåt även där.

Jag tror dock inte att den kommer att gå hem i hela Europa, men jag hoppas på att den går till final. Men när det gäller mitt betyg så är det högst subjektivt, för det är något i den här låten som slår an i mig.

 

Det brukar inte gå så bra för Island. Två gånger har de kommit tvåa, men de har slutat sist lika många gånger. Och ofta blir det placeringar runt 20-strecket. Så kan det säkert bli ändå, men jag kommer njuta av låten de gånger som jag får lyssna på den åtminstone.

 

Betyg: 5 korpar som flyger igen, av 5 möjliga

 

 

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *