Molly Pettersson Hammar tävlar för Malta

Dags för den första semifinalens sista land.

Semifinal 1

18. Ira Losco – ”Walk on Water” (Malta)

 

 

Malta har sin egen version av Melodifestivalen och den och Eurovision song contest är väldigt populärt i den lilla önationen. Därför är det ett väldigt märkligt scenario som har utspelats där.

Efter att sångerskan Ira Losco hade vunnit, efter flera omgångar, med låten Chameleon så började de undra ifall hon kanske skulle ha en bättre chans i Eurovision med en annan låt. Say what!? Då hade ni väl kunnat välja en bättre låt från början! Så hon började kolla om det fanns bättre låtar, och till slut valdes denna. Den är skriven av sångerskan själv, samt svenskarna Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren och Molly Pettersson Hammar.

Man hör väldigt mycket av Molly Pettersson Hammar i den här låten. Hon hade mycket väl kunnat tävla med den själv i den svenskan Melodifestivalen. Eller varför inte i den maltesiska, om den nu passade bättre än den riktiga vinnarlåten?

Originallåten låter väldigt mycket Disney. Som taget ur soundtracket till Frozens uppföljare. Den nya vinnarlåten är lite mer Eurovision, men inget särskilt.  Den är inte dålig, och inte bra. Den bara är.

Malta har deltagit i Eurovision sedan 1971. Man började med två sistaplatser, och sedan var det lite sisådär om man var med i tävlingen eller inte de kommande årtiondena. Men sedan 1991 har man deltagit varje år, och ofta går man till final. Det är frågan om man gör i år. Maltas bästa placeringar är två andraplatser, och dit kommer de inte att nå i år.  Låten ligger dock bra till hos många bettingbolag, men jag skulle nog inte sätta mina slantar på den här.

 

Betyg: 3 sångerskor med Jesus-komplex, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *