Ny startordning + Montenegro-rock

Först och främst så ska jag börja med att berätta att nu har man fastställt startordningen i de båda semifinalerna. Därför blir det lite konstig genomgång jämfört med hur jag har presenterat låtarna hittills, så jag har skrivit om dem i bokstavsordning (på engelska). Men från och med nu ska jag gå efter den officiella startordningen. Det kommer främst märkas när jag börjar med den andra semin.

Här är i alla fall den nya startordningen i första semifinalen:

 1. Finland
 2. Grekland
 3. Moldavien
 4. Ungern
 5. Kroatien
 6. Nederländerna
 7. Armenien
 8. San Marino
 9. Ryssland
 10. Tjeckien
 11. Cypern
 12. Österrike
 13. Estland
 14. Azerbajdzjan
 15. Montenegro
 16. Island
 17. Bosnien och Hercegovina
 18. Malta

 

Sådär, nu är det ordning på torpet! Då fortsätter vi med låtgenomgångarna.

Semifinal 1

15. Highway – ”The Real Thing” (Montenegro)

Nu kommer det lite rock igen. Det har vi hört tidigare från bland annat Cypern. De gjorde det bra tycker jag. Montenegro inte lika bra. Det är lite gitarrer, lite sång, och så nåt dj-bås. Samt en tjej som dansar i bakgrunden.

Det är inte jättedåligt, men inte något som sätter några djupare avtryck. Skön att lyssna till. Dock tycker jag inte att den kommer upp i Cyperns klass, vilket blir svårt att inte jämföra med.

Förra året hade Montenegro en låt som jag inte var så förtjust i från början, men som växte för varje gång jag hörde den och blev en av mina favoriter i finalen. Där gjorde ett bra scenframträdande och bra sång sitt till. Återstår att se om årets montenegrinska bidrag kan göra samma sak. Jag är tveksam.

Montenegro är ett ungt land i dess nuvarande form. Redan första året efter att man gick skilda vägar från Serbien så deltog man i Eurovision (2007). Men det dröjde till 2014 innan man gick till final för första gången, och det lyckades man även med 2015.  Då blev det en 13:e plats, men så bra tror jag inte att det går i år.

Betyg: 3 DJ-bås, av 5 möjliga

 

Nu är det bara en låt kvar i första semin, Malta.

 

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *