Lettland har hittat sin nisch

Nu går vi över till den andra semin, och där presenteras låtarna i korrekt ordning rakt igenom.

 

Semifinal 2

  1. Justs – ”Heartbeat” (Lettland)

 

Lettland var en succésaga från första början. Man deltog i tävlingen för första gången 2000, och slutade trea. Bara två år senare stod man som vinnare. Sen gick det sämre, och landet har inte haft någon särskild identitet.

Men en nisch har man kunnat utläsa på senare år: De är konstiga.

Okej, det är kanske lite harsch att säga så, men lite så. 2008 hade man en pirat-låt (inte om illegal nedladdning, utan om/med faktiska sjörövare), och det var sista gången på länge som man tog sig till final. Under tiden gjorde man bland annat en låt om att baka tårta (min favoritlåt från 2014) och förra året kom den väldigt bisarra Love inejcted. Jag förstod mig inte riktigt på den, men det gjorde Europa, och den slutade sexa.

Nu är det återigen dags för nån konstigt. Årets låt går i samma fotspår som fjolårets, där temat är modernt, elektroniskt och mystiskt. Men det lyckas inte. Visst, jag tyckte inte så mycket om fjolårets låt heller, och den gick ju trots allt bra, men den här är inte så spännande. Det händer inte lika mycket roligt och annorlunda här. En kille står och sjunger rakt upp och ner, typ.

 

Låten ligger hyfsat bra till hos bettingbolagen, men hos mig så kommer den inte få nåt bra odds. Kul att ni åtminstone försöker vara moderna, Lettland, det ska ni ha cred för. Men ni får gärna försöka vara lite roliga under tiden.

 

Betyg: 2 bakgrundsskärmar som har lånats från fjolårets scenografi, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *