Polen sticker inte ut tillräckligt i år

Nu fortsätter vi med fler länder som kommer till Stockholm i maj.

 

Semifinal 2

2. Michał Szpak – ”Color of Your Life” (Polen)

 

De senaste åren har Polen gjort sig kända för några av tävlingens mest uppmärksammade bidrag. 2014 handlade det bara om bröst, bröst, bröst, när det sjöngs om hur snygga landets tjejer är. Urringningar och smörkärning bjöds det på på scen. Förra året deltog en sångerska som satt i rullstol.

I år väljer man att skicka Timbuktu, utklädd till pirat. Typ.

Men det är inte så mycket annat som sticker ut med bidraget. Det är en liten fin ballad, men åh så tråkig. Det händer inte mycket alls här. Vad är det som är bra med denna? Bara samma sak hela tiden.

Överlag så brukar inte Polen bjuda på så intressanta bidrag. 2014 års bröstlåt var rätt bra, trots budskapet & scenshowen. Men annars har vi haft flera tråkiga ballader. Bra ballad blev det däremot i debutåret 1994, då man nästan vann, men sedan dess har resultaten hållit sig i de lägre regionerna.

Så blir det nog i år också. Visst, en finalplats kan det bli, men jag tror inte så mycket mer om den här låten.

 

Betyg: 2 fiolspelare av 5 möjliga

 

 

Till sist vill jag bara påminna er om att höra av er om ni vet några roliga saker att skriva om under Eurovision, med Hallands-vinkel, som jag kan jobba med när jag ska till Stockholm i maj.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *