Schweiz skickar Daenerys Targaryen/Wiktoria/Celine Dion

schweiz

Now time for Sweden!… eh… Switzerland!

 

Semifinal 2

3. Rykka – ”The Last of Our Kind” (Schweiz)

Först tänkte jag ta och kommentera min rubrik. Jag tycker nämligen att det är en hel del i utseendet i sångerskan Rykka som påminner om både Game of Thrones-karaktären Daenerys Targaryen (spelad av Emilia Clarke) och Wiktoria från årets Melodifestival. Det är väl det krulliga platinablonda håret i kombo med de mörkare ögonbrynen.

Vad säger ni?

schweiz

 

Var kommer då Celine Dion in i bilden? Jo, det faktum att sångerskan faktiskt är född i Kanada, närmare bestämt Vancouver. Schweiz gjorde så 1988, att man tog in en kanadensisk sångerska, nämligen Celine Dion. Schweiz vann och Celine fick fart på sin karriär.

I övrigt ska man nog inte jämföra Celine och Rykka så värst mycket. Man kan inte jämföra Celine med så många över överhuvudtaget sångmässigt.

Låten i sig är det inget fel på, men den är lite tråkig. En typisk Eurovision-powerballad. Den har dock något medryckande, som gör att jag gillar den lite mer än jag kanske skulle.

Att den skulle upprepa Celines framgångar är nog dock inte heller så troligt. Det är överlag svårt för Schweiz att göra.

 

Historiskt sett har landet varit väldigt mycket upp och ner. Två vinster och många pallplaceringar, men också åtta sistaplatser, om man räknar med när de kommit sist i semifinalerna. Senaste hyfsade placeringen får man gå tillbaka till 2005 för att hitta, när min favorit Vanilla Ninja med låten Cool vibes slutade åtta. Senaste pallplatsen kom 1993.

Både 2014 och 2015 hade Schweiz lite småtrevliga låtar som på förhand sågades och fick låga odds. Första året tog de sig ändå till final, men inte ifjol. I år är oddsen återigen låga, och det här alplandet får fortsätta drömma om forna tiders stordåd med inlånade kanadensiska sångerskor.

 

Betyg: 3 rökmaskiner av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *