Israels King of fun har abdikerat

Från alperna drar vi nu ner till Medelhavet.

 

Semifinal 2

3. Hovi Star – ”Made of Stars” (Israel)

 

Förra året bjöd Israel på en av årets roligaste låtar. Nadav Guedj kallade sig för King of fun och bjöd in alla att komma och festa i Tel Aviv. Den var så dansant och det blev så att när Sverige fick sina höga poäng så firade jag och mina kompisar med att göra en fulverison av orientalisk dans till tonerna av ”I’m a golden boooy!”. Det var full fart och glädje rakt igenom

Så är det verkligen inte i år. Det är ingen king of fun som representerar Kung Davids land utan man är återigen tillbaka i balladträsket. Visst, det är en fin ballad och han sjunger bra, men är det roligt? Nä. Rätt så trödigt. Ännu en av alla dessa låtar där det inte händer nånting.

Men inom genren ballader så är den fin och med en bra röst kan jag ändå sträcka mig att ge den en trea i betyg. Men jag saknar den gyllene pojken från ifjol.

 

Under 1900-talet var Israel ett framgångsrikt Eurovision-land, med tre segrar, varav två i rad på 70-talet. Men efter senaste segern 1998 har det gått sämre. Några hyfsade resultat, men också flera missade finaler. Det finns en risk för nåt liknande i år.

 

Betyg: 3 utsiktsplatser där man kan stå och titta på digitala eldflugor, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *