Ska Vitryssland bjuda på nakenchock?

Klippet nedan är dock påklätt.

 

Semifinal 2

5. Ivan – ”Help You Fly” (Vitryssland)

 

 

Vad gör man när man inte är så bra eller intressant som artist som alla andra? Man klär av sig naken (hm, tänk om någon hade gjort så i Melodifestivalen….). Nu är det nämligen så att sångaren Ivan (eller Alexander Ivanov som han heter) har sagt att han gärna vill uppträda naken på scen, tillsammans med två vargar. Det finns väldigt många frågor att ställa på båda de grejerna. Han menar dock att det inte handlar om porr, utan om konst, och något naturligt.

Jag känner mest att det bara handlar om att få uppmärksamhet.

Nu tror jag dock inte att vi kommer att få se Ivan spritt språngande naken på Globens scen (men för säkerhets skull ska jag hålla lite extra koll när jag är backstage…). Det är inte förbjudet att vara naken i Eurovision, men det skulle inte vara populärt att göra så i ett familjeprogram, så han kommer nog inte tillåtas. Skulle dock vara intressant att se om han skulle göra det, och ifall han skulle bli bestraffad.

Vargar kan han också glömma. För till skillnad från nakenhet så är det förbjudet med levande djur på scen.

 

Det är rätt talande att det som diskuteras mest med det här numret är vad som skulle kunna hända, inte vad som faktiskt händer. För låten är rätt trist. Visst, några sköna toner här och där. Men oj, vad dålig han är på engelska! Det är inte kul det här.

 

Men en snygg show och en okej låt gör att han åtminstone får en tvåa.

 

Vitryssland har ingen rolig Eurovision-historia. Förutom en sjätteplats 2007 är 16:e-platser det bästa man har skakat fram, och ofta brukar man missa finalen helt. Det gör de nog i år också. Med eller utan kläder på.

 

Betyg: 2 nakna vargar, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *