Irland skickar en femtedel av Westlife

Nu är det dags för världens bästa Eurovision-land någonsin!

 

Semifinal 2

7. Nicky Byrne – ”Sunlight” (Irland)

 

Omdömet här ovan är inte något subjektivt tyckande, utan bara ett konstaterande av det faktum att Irland är det land som har vunnit Eurovision Song Contest flest gånger, nämligen sju. Men i och med Måns seger förra året så skuggar nu Sverige, och är bara en seger efter.

Kanske därför som Irland började känna sig lite stressade, och valde att faktiskt satsa på tävlingen i år, och jobbade på att få in nån riktigt bra artist. Helst någon med internationell kännedom och karriär.
U2 var troligtvis uppbokade den kvällen. Westlife kunde man inte ringa, eftersom bandet har lagt ner. Men kanske någon från det bandet? Japp, så gick det till (låtsas jag), och Nicky Byrne valdes ut att representera landet.

Det känns också som en modern version av Westlife. Lite så som de hade låtit om de inte hade lagt ner för fyra år sedan. Och jag måste erkänna, nästan lite pinigt, men jag har inget emot Westlife…

Det är en helt okej låt. Det kan faktiskt vara så att man jämför denna med vanliga listettor-låtar i och med sångaren, och inte med Eurovsion. För som listlåt är den väl okej, men som ESC-låt är den bra. Jag gillar det, men frågan är om det kan bli lite tjatigt. Dock tycker jag inte att den borde ha några problem med att ta sig till final.

 

Efter sin storhetstid på 80- och 90-talet har Irland försökt hitta nån slags identitet. Det har misslyckats. Ibland försöker man skicka nåt modernt, ibland skickar man rent skräp. I år försöker man sig på en revival med att blanda nåt gammalt i en lite nyare förpackning. Återstår att se hur bra det lyckas.

 

Betyg: 4 ord som visas i bild utifall att någon inte kan höra vad Nicky sjunger, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *