Serbien behöver inte säga adjö

Nu kommer ett land som har tävlat i många konstellationer genom åren.

 

Semifinal 2

6. Sanja Vučić ZAA – ”Goodbye (Shelter)” (Serbien)

 

När man ser den här videon är det enda jag kunde fokusera på i början är vilket överspel sångerskan har. Oj, vad hon viftar och artikulerar och gestikulerar.

Men när man lyssnar på låten så är det något helt annat. Jag gillar verkligen det här. Väldigt mycket. Detta är en typisk bra Eurovision-låt, till skillnad från bara ”typisk Eurovision-låt”. Det är inte samma sak. Den påminner också om en av årets mest populära låtar, Faded med Alan Walker. Man kan även ana lite Wiktoria.

Detta är precis den typ av låtar jag gillar i Eurovison Song Contest, men kanske inte nödvändigtvis sådana som jag tror eller kanske ens hoppas ska vinna. Låter det konstigt? Nej då, det tycker jag inte. Som jag har skrivit förut, det är inte alltid den bästa låten som är bäst.

Men av de låtar som jag hittills har betygsatt i årets startfält så är den här absolut min favorit. Sen vet jag inte om den kommer att vinna. Troligtvis inte, men den kommer att göra ett bra försök. Men för min del gillar jag det så mycket att det blir toppbetyg!

 

Serbien har deltagit på många sätt i Eurovision. När de var en del av Jugoslavien deltog man från 1961 och fram till 1992. Under denna tid kom en vinst. Sedan var man borta några år, och återkom i konstellationen Serbien & Montenegro, där det kortlivade landet deltog två gånger och kom tvåa och sjua. I debuten under ensam flagg 2007 blev det vinst direkt. Sedan gick det fortsatt skapligt. 2014 stod man över tävlingen, men i fjol var man tillbaka och slutade tia.

En tiondeplats kan det absolut bli i år också, och bli inte förvånade om det blir bättre än så. Mycket bättre.

 

 

Betyg: 5 gammaldags mikrofoner, som klarar av att man skriker, av 5 möjliga.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *