Gott och blandat från Belgien

Sådär, dags för den sista låten som inte är direktkvalificerad till finalen.

 

Semifinal 2

18. Laura Tesoro – ”What’s the Pressure” (Belgien)

 

Allra först det mest uppenbara – inledningen är snodd rakt av från Another one bites the dust. Inte ens maskerat väl.

Men men.

I övrigt så är låten inte så dålig. Den är lite spretig, och man vet inte åt vilket håll den ska gå. House, disco, pop, vad är det? Men det gör inte så mycket. För den är full av glädje och det är lätt att lyssna på den. Jag tror på detta, men jag vet att det är många som har svårt för den. Den har inte jättebra odds hos bettingbolagen.

 

Förra året körde Belgien nåt helt unikt. Jag gillade det inte till en början, men fick värja mig till slut. Det blev till sist en finfin fjärdeplats, landets bästa resultat sedan andraplatsen 2003. Första och enda segern är dock 30 år tillbaka i tiden, när Sandra Kim vann 1986.

Så långt kommer inte årets låt att gå, och inte heller toppa förra årets placering, men ett hyfsat bra resultat kan jag gott unna den.

 

Betyg: Fyra röda trådar som man kan sitta i, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4), Rumänien (3), Bulgarien (5), Danmark (2) Ukraina (1), Norge (2), Georgien (1), Albanien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *