Sverige siktar på andra raka

Nu är det dags för de redan finalklara länderna, och där är det bara ett bidrag som har fått ett startnummer, så vi börjar med det.

 

Finalen

9. Frans – If I were sorry (Sverige)

 

I hemlandet slog den här artisten igenom 2006, bara 7 år gammal. Han gjorde då en hyllningslåt till landets stora idrottsstjärna, fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Sedan följde ett par till idrottslåtar, och sedan ingenting. Inte förrän i år när han från bortglömd till vinnaren av landets nationella final.

Låten är en modern och lättlyssnad poplåt, i stil med den typ av musik som Jsutin Bieber har släppt det senaste året. Dock har Frans mil kvar innan han är i närheten av kvaliteten i Justin Biebers artisteri.

Just artisteriet är något jag stör mig med i Sveriges bidrag. Det är ingen fullfjädrad artist, och han känns osäker på scen. Låten är bättre att lyssna på på radio än att se på scen, så att säga. Det är en okej låt, men inte superbra. Den är för repetitiv, och det händer inte så mycket. Men den sätter sig direkt, och det är ett stort plus, framförallt som Sverige bara kommer att få uppträda en gång innan det ska avgöras.

 

Eurovision song contest, och den nationella tävlingen Melodifestivalen, är stora evenemang i Sverige, och brukar tillhöra de mest sedda programmen varje år. Man förväntar sig att det ska gå bra, alltid, och ofta får man rätt. För Sverige är ett av tävlingens bästa länder genom tiderna. Man har 6 segrar, bara en färre än Irland som har flest. Framförallt på sistone har det gått bra i  Eurovision, där man på de fem senaste tävlingarna har fyra pallplatser, varav två vinster.

Vinst kan det faktiskt bli i år igen. Frans ligger högt på de flesta bettingbolagens listor. Och om Frans bara kan förmedla den charm som många i Sverige fastnade för, då kan det bli att vi vår återvända till Sverige även nästa år för Eurovision song contest.

 

Betyg:

3 enstaka ord som dyker upp bakom sångaren, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4), Rumänien (3), Bulgarien (5), Danmark (2) Ukraina (1), Norge (2), Georgien (1), Albanien (2), Belgien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *