Vad är EuroClub, Eurovillage och EuroFan Café?

Jag har i flera blogginlägg, snanpchat-meddelanden och artiklar skrivit om de tre begreppen som ni såg i rubriken. Men vad är det egentligen? Här kommer en liten utredning av begreppen.

 

Eurovillage

image

IMG_7013

I stort sett hela Kungsträdgården är Eurovillage. Och allt här är öpet för alla.
Det är dels två stora scener. Där händer allt möjligt. Eurovisionartisterna har framfört sina låtar här under veckan. Men även andra artister har uppträtt under veckan. Sedan har det varit allsång, trolleriföreställningar, bingo, dragshow och intervjuer. I dag var Carola där exempelvis.

Ett område är inhägnat, och innanför de spärrarna får man äta och dricka, från nåt av de många ståden. Barer, matstället och en massa sponsortält. Allt möjligt som på en festival, som sagt.

Dessutom finns det ett stort utkikstorn som man kan åka upp i.

 

EuroFan Café

IMG_7086

EuroFan Café och Euroclub finns i samma ”byggnad”. Det är ett stort sepcialbyggt tält, som ligger på Skeppsbron, precis nedanför Slottet.

 

IMG_7269

På dagarna är det café, öppet för allmänheten. Man kan fika, äta, dricka och sjunga karaoke. Det är samtidigt en samlingspunkt för alla som är ackrediterade.

Under dagarna sker det en massa happenings också. Meet-and-greets med artister, både nya och gamla, quiz, och mycket annat. Här finns alltså en möjlighet för allmänheten att spana in det som vi ackrediterade sysslar med på dagarna. Dock är det inte öppet för allmänheten hela dagen.

 

EuroClub

IMG_7228

EuroClub öppnar på kvällen på samma ställe som EuroFan Café. Här kommer man bara in om man är ackrediterad. Men det är många som är det. Både journalister, fans, folk som jobbar med festivalen, volontärer samt alla artister och delegationer.

Det är flera rum med stora dansgolv, en massa barer överallt, karaoke, filmvisningar och uteserveringar.

I det ena rummet är det uppträdande på kvällen. Värdar för detta är Shirley Clamp och Velvet. De bjuder in artister som sjunger, eller så gör de det själva. Igårkväll till exempel körde de sina egna hits till exempel, och sedan fick de också hjälp av Chris Lindh, och gjorde ett Prince-portpuri.

Tidigare i veckan har flera andra gamla Eurovision-artister varit där, som Bosnien 2004, Portugal 2014 och Cypern 1995.

Men framförallt så är det en nattklubb som bara spelar Eurovision-låtar, och liknande. Med liknande så är det exempelvis låtar som har varit med i svenska eller norska uttagningarna. Men har det ingenting med mello eller Eurovision, då spelas det inte. Och det är så sjukt kul! Det är en massa låtar som man kommer ihåg lite svagt, men när alla sätter igång och dansar och sjunger med så blir det direkt en underbar stämning.

Dessutom spelas årets låtar väldigt mycket. Jag vet inte hur många gånger den här veckan jag har dansat till Rysslands, Österrikes, Frankrikes, Belgiens och Spaniens bidrag. Och detta innan de har tävlat i nån semifinal eller final. Det visar vilka människor som dansar här, som kan sådana låttexter innan de har sänts i tv. Och jag är självklart en av dessa.

På EuroClub ska också den stora efterfesten hållas på lördag. Det ska bli riktigt kul!

 

Presscentret

IMG_7202

Det har jag också skrivit om tidigare. Det ligger i Hovet. Hela hockeyhallen som tar 9000 åskådare är ett presscenter. Lite avdelat i olika rum med skynken, men stort och rymligt, och med gott kaffe.

 

På alla dessa ställen, förutom Eurovision village så är det enorma säkerhetskontroller. Typ som på en flygplats. Innan man går in på klubben eller presscentret får man gå lägga ifrån sig sina saker som sedan går genom en röntgen, och man får gå igenom en metalldetektor. Dessutom måste man ”blippa” sin ackreditering. Om det lyser grönt är man okej.

 

Sådär, nu vet ni lite mer var jag hänger om dagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *