Hur gick mina gissningar?

GÄVLE 20160226  Frans med låten If I Were Sorry under fredagens genrep inför den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2016.  Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Dags att krypa till korset. Har man tippat så brukar man ju också kolla eventuella vinster, och några sådana kan jag nog inte hämta ut från i lördags. Däremot fick jag en del hyfsade resultat, och om man jämför med andra så kallade experter, exempelvis GP, så gick det bättre för mig. Bland annat hade jag den blivande vinnaren Ukraina högt upp, något som många andra misslyckades med.

Nedan följer även mina kommentarer om alla placeringar, vilket jag inte har haft med tidigare.

 

Så, här kommer mitt resultat:

# Placering som jag gissade på

(#) faktisk placering

Fet understruken = exakt rätt

Understruken = En placering ifrån

Kursiv = Två ifrån

 

1 Ryssland (3)

2 Australien (2)

3 Ukraina (1)

4 Frankrike (6)

5 Sverige (5)

6 Österrike (13)

7 Bulgarien (4)

8 Italien (16)

9 Spanien (22)

10 Malta (12)

11 Belgien (10)

12 Storbritannien (24)

13 Armenien (7)

14 Nederländerna (11)

15 Cypern (21)

16 Lettland (15)

17 Azerbajdzjan (17)

18 Serbien (18)

19 Polen (8)

20 Litauen (9)

21 Israel (14)

22 Ungern (19)

23 Tyskland (26)

24 Kroatien (23)

25 Georgien (20)

26 Tjeckien (25)

 

Faceit:

Exakt rätt: 4

En ifrån: 4

Två ifrån: 4

Haha, fyra av varje. Nja, det är väl ett okej resultat. Flera var jag långt ifrån. Här kommer dock en liten sammanfattning av det hela.

 

Kommentarer

 

1 Ryssland (3)

Favoriten höll inte hela vägen. Folket gillade det, men inte juryn.

2 Australien (2)

Både folket och juryn gillade det här, men folket svek i sista stund trots allt. Men ett jättebra resultat av landet som gör sin blott andra tävling, och de ska inte vara missnöjda med att

3 Ukraina (1)

Att det skulle gå bra hade jag på känn, men så bra?Jag hade en lite, liten aning om att det skulle kunna bli vinst, men trodde inte det skulle hålla. Men se det gjorde det.

4 Frankrike (6)

Skulle bli en topplåt, men gick inte lika bra som många hoppats på. Överraskande nog så var det folket, och inte juryn, somfällde denna dansanta låt.

5 Sverige (5)

Att den skulle komma högt upp trodde jag. Det är en modern låt, med Justin Bieber-stuk som är populärt idag. Den skulle inte vinna (även om det fanns en pyttechans) så en femteplats vore rätt logiskt ansåg jag, och så blev det också.

6 Österrike (13)

Här kan vi nog ha råkat ut för lite önsketänkande. Men jag hade hört från så många som gillade låten. Och folket gillade den också och gav höga poäng, men juryn hatade den, gav den tredje sämst poäng. Men tack vare folkets kärlek så räckte det till att hamna på den övre delen av tabellen.

7 Bulgarien (4)

En väldigt positiv överraskning tycker jag. Jag gillade verkligen den här låten. Jag förstod att folket skulle gilla den, men att även juryn älskade den så mycket var förvånande. Jag tycker att det är jätteroligt att den kom fyra!

8 Italien (16)

Låten var bra, men det var verkligen inte showen. Konstig scenografi, märkliga kläder och oklart vad allt skulle betyda. Framträdandet sänkte låten tyvärr, och då blev det ett sämre resultat än vad låten hade förtjänat.

9 Spanien (22)

I motsats till Bulgarien så var detta den stora negativa överraskningen (utöver juryns hat mot Zoë). Låten förtjänade verkligen inte ett sådant lågt resultat. Överraskande att folket hade den här som tredje sämsta låt. Visst, framträdandet kanske inte fick till samma glädje och mångfald som videon, men den förtjänade ändock ett bättre öde.

10 Malta (12)

Har aldrig varit någon favorit hos mig, och inte hos tv-tittarna heller. Däremot så har detta ju alltid varit juryns älskling, och då blir det ett sådant här resultat, som jag hade trott.

11 Belgien (10)

Här är ännu en låt där jag trodde att folket skulle höja låten, men det var i själva verket juryn som röstade upp den. Det kan vara ås att det var såpass många dansanta låtar att folket valde andra, men juryn betygsätter ju alla låtar, och då blir det nog så här. Men en bra gissning av mig.

12 Storbritannien (24)

Tredje Big 5-landet som underpresterade i finalen. Jag höll inte låten särskilt högt, men trodde att bland annat startnumret skulle hjälpa den upp. Men låten fick det resultat som den förtjänade, faktiskt.

13 Armenien (7)

Gick lite för bra egentligen. Den hade möjligtvis förtjänat att hamna runt topp 10, men men. Hyfsat omtyckt av både jury och tittare.

14 Nederländerna (11)

Halvomtyckt av tittare och jury. En mittemellanlåt, inget mästerverk, men absolut inte dålig. Det visade sig i både juryn, tittarpoäng, placering och mitt tips.

15 Cypern (21)

Jag missbedömde lite rockens popularitet i den här tävlingen. Tror cyprioterna är lite besvikna.

16 Lettland (15)

En dålig låt som är bra, kan man sammanfatta detta med. Den förtjänade inte att komma bland de sista, för den var rätt så bra, men skulle inte ha med toppen att göra. Så tyckte de flesta, verkar det som.

17 Azerbajdzjan (17)

En bra låt egentligen, men det var något som Azerbajdzjan har skickat så många gånger förut. För 10 år sedan hade detta varit relevant, men inte idag. Förtjänade att vara i final, men inte att få ett bra resultat.

18 Serbien (18)

Också en okej låt, men inte något som sticker ut. Det måste man göra i en sådan här tävling, och då räcker det inte med ett starkt ämne eller bra sångerska. Dock förtjänade den inte att gå dåligt, och det kan man inte säga att den gjorde. Den fick ett rättvist resultat.

19 Polen (8)

Årets raket. Juryn totalsågade den, och den var näst sist efter halva poänggenomgången. Men så hände något. Land efter land fick sina tittarpoäng, men inte Polen. Inte förrän tre länder kvarstod fick Polen sina tittarpoäng, och de kunde rusa i resultaten. Kul för en låt som egentligen var rätt scheezy, men med en värme och catchyness som fångade mångas intresse.

20 Litauen (9)

En poplåt som nog också var alldeles för alldaglig. En bra låt som inte stack ut eller var något speciellt. Då blir det så här. Men den hade förtjänat ett bättre öde, för det var ett jättebra framträdande.

21 Israel (14)

Jag tycker att det är inte lite småtråkig låt som inte ger något nytt. Vi har hört det förut i dessa sammanhang. Men han har en fantastisk röst, och juryn gillade det. Dock inte tittarna så mycket, men det räckte ändå.

22 Ungern (19)

En anonym låt, där man varje gång man såg honom tänkte ”Ja just det, han är med också!” Ingen dålig låt, men inget som ger några bestående intryck.

23 Tyskland (26)

Ingen gillade den här verkar det som, och jag gav den ett alldeles för snällt betyg/gissning. Överlägset sämst hos juryn inte lika dåligt men ändå dåligt från tittarna. Tyskland fick sin andra raka sistaplats.

24 Kroatien (23)

En rätt så intetsägande låt som fick en placering som den förtjänade.Både juryn och tittarna hade den högre upp en slutresultatet, men det hjälpte alltså inte.

25 Georgien (20)

En låt som trots allt tog sig, från att vara en total katastrof till att bara vara inte bra. Jag trodde att juryn skulle gilla det, men jag blev lite förvånad över att tittarna gav den en del poäng.

26 Tjeckien (25)

Det var så synd om henne att hon fick 0 poäng av tittarna. Det förtjänade den inte. Det var ingen dålig låt, men den skulle absolut hamna bland de sista. Jag klagar inte på att den hamnade näst sist, men en nolla från tittarna var grymt. Men kul för Tjeckien att de gick till final. Det kommer nog att peppa dem till att vara med igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *