Post Eurovision depression

IMG_7295

Nu är de redan snart en vecka sedan Eurovision-finalen, och sedan jag hade fullt upp varje dag i Stockholm en hel vecka. Och det känns riktigt tråkigt att det är över. Och tydligen finns det ett uttryck för den här känslan: Post Eurovision depression.

Det är inte jag som har hittat på det. Jag hörde uttrycket första gången i torsdags under veckan. Det var någon, kommer inte ihåg vem, som höll i ett anförande på EuroFan Café (samma ställe som var nattklubb på kvällen) och han sa typ (på engelska): Åh, vad tråkigt det är att det redan är torsdag och det hela snart är slut. Man kan redan känna av post eurovision depression.

Och det är inte så konstigt att man känner så. Visst, nu ska vi inte dra för stora växlar på detta. Ni behöver inte ringa efter ambulans åt mig eller oroa er för min mentala hälsa. Jag mår bra. Men man saknar veckan. Det var nämligen så mycket kul som hände på en så kort, intensiv tid, med så många härliga människor att det verkligen är en egen liten värld. Man talar om Eurovision-bubblan, och så är det. Man lever i sin egen lilla värld, alla tusentals fans och journalister. Man är bortkopplad från resten av världen och har bara kul hela tiden. Man har flera gemensamma ingångspunkter. Om en låt spelas på nattklubben så är det inte bara att man dansar med till en go låt, alla vet att detta var Sakis Rouvas låt ”This is our night” från Eurovision 2009, och alla kan både texten och dansstegen. Alla har kul i det gemensamma nörderiet.

Jag såg denna bild på ett facebook-forum, och det var lite kul. Så här delar man in året, om man är Eurovision-fan.

esc

(Klicka upp den för att kunna läsa bättre)

Eftersom jag är såpass ny i Eurovision-bubblan så var detta nytt öfr mig, men jag kan alltså se fram emot mycket kul i höst. Diagrammet här ovan är självklart gjort med mycket humor, men en del intressanta saker finns att läsa.

Så återigen, ni behöver inte oroa er för att jag har gått in nån riktig depression eller gått in i väggen. Nej då. Bara det att jag hade en så fantastiskt kul vecka, och den tog slut för snabbt. Alldeles för snabbt.

Men nu ska jag skicka in min anmälan till Melodifestivalklubben, och snart kan jag vara med i mello- och Eurovisionbubblan igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *