Bästa låtarna senaste tio åren: Plats 31-35

Här näst kommer först en låt som många nog har glömt bort (eller mer troligt, aldrig brytt sig om). Men sedan blir det idel stora namn, där dessutom samtliga har varit med i Idol. Och de tre som avslutar just denna del av listan är alla tre killar som på nåt sätt symboliserar de senaste åren av Melodifestivalen.

En liten spoiler är att två av artisterna återkommer med andra låtar mycket högre upp på min lista…

 

Plats 35

Artist:  Uno & Irma

Låt:  God morgon

År:  2007

Placering: Gick till andra chansen, där de slogs ut av Sonja Aldén (”För att du finns”)

Kommentar:

Bland mellonördar finns det en sak de flesta återkommer till när man diskuterar vilken den sämsta deltävlingen någonsin är. Då måste man ha med den första deltävlingen 2007, i Jönköping. Och visst, de två som gick vidare då är nog det sämsta direktkvalificerade låtparet någonsin, nämligen Tommy Nilsson med Jag tror på människan (såå tråkig) och Anna Book med Samba Sambero (snälla, hjälp mig!). Där bakom fanns det fler dåliga låtar, men det finns en som har suttit kvar i åtminstone mitt medvetande sedan dess, nämligen God morgon med Uno (Svenningsson) & Irma (Schultz). Jag gillade verkligen den när den kom, och gör så fortfarande. Den är egentligen rätt cheezy och underlig, men jag tycker att den är riktigt skön. Jag gillar verkligen Unos röst, och den kompletteras bra av Irma (som dock står för en lite konstig och flummig framtoning i numret, men men).

Om denna och Elin Lanto med Money hade gått vidare till final i stället för Tommy och Anna så hade åtminstone inte jag vilja ha med denna på den absoluta sämstalistan.

 

Plats 34

Artist:  Agnes

Låt: Love love love

År:  2009

Placering: Gick direkt till final, där hon slutade åtta.

Kommentar:

I förrförra listan pratade jag om en del artister som har ”försvunnit” som artister, och här skulle jag vilja lägga till Agnes. Varför gör inte hon mer musik som slår nu för tiden? Hon är ju så bra! Hon är troligtvis en av dem som jag mest av allt skulle vilja se göra en comeback i Melodifestivalen med en riktig rökarlåt.

Detta är en bra låt, men inte tillräckligt bra. Jag hade velat ha något ännu bättre från henne. Men som sagt, dålig är den inte. Nej, den är bra. Och Agnes är en riktigt bra artist.

Det var många bra låtar med 2009 och det blev tufft för Agnes. Dock tycker jag att hon borde ha kunnat sluta lite bättre än åtta med den här.

 

Plats 33

Artist:  Danny Saucedo

Låt: In the club

År:  2011

Placering: Gick direkt till final där han slutade tvåa.

Kommentar:

Jag vet att framförallt ett par av mina kompisar kommer att bli chockade över att den här låten kommer såpass långt ner på min lista…

När denna kom var jag inte så förtjust i den, och den är fortfarande inte min favorit med Danny (Spoiler! Han återkommer mycket högre upp på listan med en annan låt).

Visst, det är en bra låt det här, en riktig klubbrökare (oväntat…) och modern. Dock tycker jag att den är lite för tam och lite för repetitiv.

Men Danny visar att han är et proffs, och han hade säkert kunna vinna, men nu var det årets vinnarlåt en riktigt bra och välförtjänt segrare (återigen en spoiler om vad som kommer längre fram på min lista…).

 

 

Plats 32

Artist:  Ola

Låt:  Unstoppable

År:  2010

Placering: Gick direkt till final, där han slutade sjua.

Kommentar:

Detta är nog det absolut bästa som Ola har gjort. Jag älskar den här, och det var en av mina stora favoritlåtar 2010. Den är en fortsättning på tidigare låtar av Ola där Natalie har förekommit, och nu är hon tillbaka.

Ola gör en riktigt bombastisk partylåt som har det mesta en mellolåt ska ha. Jag gillar pianoriffen, sticket, sista delen av låten, typ allt.

Det var roligt att jag i höstas kunde träffa honom. Jag har gått med i Melodifestivalklubben och i höstas på årsmötet så var han en av de hemliga artisterna som var där och uppträdde. Han var i samma gamla goda form, och han får också gärna återkomma till mellon med en riktigt bra låt.

idola

 

 

Plats 31

Artist:  Måns Zelmerlöw

Låt: Hope and glory

År:  2009

Placering: Gick direkt till final, där han slutade fyra (men fick flest poäng av alla från juryn)

Kommentar:

Måns Zelmerlöw har haft en riktigt bra karriär i Melodifestivalen, med idel bra låtar (där är min sista spoiler för idag. Han återkommer ett par gånger till på min lista).

Han är en riktig entertainer. Han har egentligen allt. Han sjunger bra, har bra låtar, kan dansa, stylar sig rätt, är skitsnygg, är trevlig och roliga. Han är väl så perfekt man kan bli gissar jag.  Att han dessutom är en bra programledare gör det inte sämre.

Nu är vi inne på låtar på listan som bara är bra, och den här låten hamnade såpass långt ner på listan helt enkelt för att det finns 30 låtar som jag gillar bättre, av olika anledningar.

Juryn älskade denna och gav den totalt högsta poäng. Publiken var inte lika förtjust i Måns då, som de verkar vara då. Men som jag nämnde med Agnes, 2009 var ett riktigt bra år. Faktum är att flera bidrag från detta år återstår på min lista (okej, jag hade visst en liten spoiler kvar).

 

 

 

Tidigare placeringar på listan:

Plats 46-50

Plats 41-45

Plats 36-40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *