Intervju med Robin Bengtsson

Idag blev det två intervjuer till. Lite strul idag också, men sedan blev det riktigt bra snack med Robin och Wiktoria. Dock verkar det som att intervjun med David Lindgren inte kommer att bli av, för han är för uppbokad av SVT.

Men det blir åtminstone en artikel med de övriga tre (David får vara med på bild och med faktaruta) men fram till dess kommer här lite utdrag från min pratstund med Robin, så sparar jag Wiktoria till senare.
Lite annat, men även från texten nedan, kommer på fredag. men så länge – håll till godo!

På lördag är det dags för Melodifestivalen att dra igång, men för Robin Bengtsson är det fortfarande lite tid kvar att repa.

Hur ser det ut för dig just nu? Var är du i förberedelserna?
– Det är mycket rep. Ganska intensivt. Jag har dansare och koreografer som är med i andra nummer också, så de är inte alltid tillgängliga. Då gäller det att passa på när man kan.
Numret skiljer sig jättemycket från förra året. Då stod jag still, nu är det upptempo.

Hur är dina dansskills?
– De är faktiskt lite bättre än vad jag trodde.

Hur har året varit sedan din debut i Melodifestivalen förra året?
– Året har varit helt fantastiskt. Jag kunde sluta mitt kontorsjobb, ett nio-till-fem-jobb, och bara satsa på musiken. Och det är så klart tack vare Melodifestivalen.
I år har jag ett större lugn, mer rutin. När jag kommer ner till Växjö kommer jag inte vara lika uppstressad. Jag kommer kunna njuta mer.

Känner du några andra av av de som är med i år?
– Jag och Krista (Siegfrids) är på samma skivbolag, så vi brukar stöta på varandra. Även The Fooo, och jag känner väl även Lisa Ajax, Wiktoria och Alex Schylström.

Alice Svensson, som var med samtidigt som dig i Idol 2008, är också med i år. Har du nån kontakt med några från Idoltiden?
– Nej, jag har inte umgåtts med deltagarna från Idol. Man umgås så intensivt under 11-12 veckor och efter det ville man bara hem till sina kompisar och familj. Och jag flyttade inte till Stockholm förrän 2012, så då kunde man inte ses så mycket heller.

Hur skulle du jämföra upplevelsen av Idol jämfört med Melodifestivalen?
– Det var så länge sedan. Och det är stor skillnad på att vara 26 och att vara 18.
– I Melodifestivalen känns det mer att man framför en egen låt. I Idol sjöng man covers och ville bli artist – i Melodifestivalen har man redan fått förtroendet att vara artist.

 

I artikeln på fredag får ni läsa vad Robin tycker om att vara med i Diggiloo, och hans relation till Halmstad och Halland, vilken faktiskt går långt tillbaka. Självklart länkar jag till texten här när den är klar (vilket den inte är än, och därför kan ni inte få se den ännu…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *