Första låtarna har släppts

Nu har SVT släppt en minut av helgens låtar. Dock har de gjort det i appen, och inte med Youtube-klipp som förra året. Därför kan jag inte länka nånting. Ni får kolla in det i Melodifestival-appen, men om ni inte orkar så kommer här min genomgång av vad jag tycker.  Och det är en debutant som är bäst – och kanske rent av årets vinnare!

 

(när/om videoklippen kommer så lägger jag upp dem här, så kolla gärna senare ikväll för en uppdatering).

 

Boris René – Her kiss

Det här är coolt. Det är det ord jag väljer att använda. Jag gillar det. Det är funkigt, disco, men framförallt coolt. Jag tror att det kan bli snyggt på scen. Inget vinnarmaterial som det känns just nu, men med en bra show så blir det nog en fin inledning på lördagskvällen.

 

Adrijana – Amare

Detta är modern svensk indie-hiphop. Det är något nytt i Melodifestivalen. Just denna typ av hiphop har inte varit med tidigare, och det kommer nog att locka nya fans. Det är svårt att säga hur det kommer att tas emot, och jag tror att det kan bli svårt att gå vidare, men omöjligt är det inte. Det är inte dåligt, och jag hoppas att folk ger henne en chans.

 

Dinah Nah – One more night

Modern radiopop med partyvibbar från Medelhavet. Tropical house som känns lite som att den kommer från tiden runt millennieskiftet. Den behöver sticka ut mer. Beror nog mycket på hur showen blir och dagsformen för de andra artisterna för att denna ska ha med toppstriden att göra. Men den är inte dålig, den är skön. Ska bli spännande att se helheten.

 

De Vet Du – Roadtrip

Denna låt är svårast att bedöma på ett så här kort klipp. Mycket har med showen att göra eftersom de kör väldigt mycket ”apelsin-tv” – visar det som de sjunger om. Detta ska vara årets humorbidrag, men så särskilt kul blir det inte av det man hör. Det kommer krävas mer än att de åker runt i en bil på scen och att halvnakne DJ Hunk står tyst för sig själv för att bara se snygg ut. Jag hoppas att de gör ett riktigt kul framträdande, för annars kan denna nog bara vara med och slåss om sistaplatsen.

 

Charlotte Perrelli – Mitt liv

Det stämmer verkligen att detta är en helt ny Charlotte Perrelli. Ingen show och dans och snabba beat. Detta är en fin låt, det är det absolut. Och ett budskap har den också, om hur folk är dumma mot Charlotte. Det var inte så dåligt som jag hade trott. Men det känns nästan lite som en Disney-låt. Kanske att Charlotte är avundsjuk på Wiktoria som gör huvudrollen i Vaiana, och sjunger ledmotivet på svenska.

Jag tror dock inte att det räcker för nåt avancemang, men det skulle i så fall vara för att folk gillar Charlotte och det ärliga burskapet i låten.

 

Ace Wilder – Wild Child

Om Charlotte Perrelli påminner om Vaiana så är det snarare Lejonkungen som Ace Wilder har tittat för mycket på. Eller möjligtvis SaRaha från fjolåret. Men detta är en hyfsad låt, och jag tror att den kan bli riktigt snygg på scen. Den känns redan Eurovision, men om detta är det bästa Sverige har att komma med i år så är det nog lite tråkigt.

 

Nano – Hold on

Nano har hela veckan varit den mest hypade i Göteborg – och jag förstår varför! För detta är riktigt bra. Det känns riktigt modernt och coolt, och jag kan höra hur denna blir en hit på både radio och Spotify.  Nano kommer absolut att få ett stort genombrott i år – kan det vara så att han går från totalt okänd till att vinna hela alltet?

 

Som sagt, om filmklippen kommer så ska jag försöka uppdatera inlägget med detta.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *