Intervju med Wiktoria

WEB_INRIKES

Jag har även intervjuat Wiktoria. Hon var jättetrevlig och det blev ett bra samtal. Även detta kommer jag ta med i min kommande artikel, men ni ska så klart få lite smakprov av detta också. Sedan, i eftermiddag blir det dags att höra klipp ur veckans låtar!
Snart drar Melodifestivalen igång, men Wiktoria får vänta till den fjärde och sista deltävlingen innan hos står på scen.

– I och med att jag är med i den fjärde delfinalen kan jag andas lite. Men sedan kör jag på med rep varje dag. Allt är på gång. Veckan innan åker jag upp till Skellefteå. Till dess ska jag varva ner och koppla av. Men sedan kör jag på hårt. Jag tränar på gymmet två gånger per dag.

– Just nu har jag inte fattat att det ska hända. Förra året var det mycket mer i början eftersom jag var med redan andra veckan. Vi får se på lördag hur konstigt det känns, ifall jag börjar tänka: snart ska jag stå på den scenen!

Hon tror mycket på låten som hon har i år, ”As I lay down”
– Jag kan säga så här: det är en uppdatering av förra årets låt. Då stod jag helt stilla, nu ska jag röra mig. Jag står inte still.

Vad säger du om årets startfält?
Det är skitbra, det är nog det bästa startfältet någonsin i Mellon. Jag är taggad att se allting.

Du ska nu tampas med Loreen…
– När jag på pressträffen hörde att jag skulle vara i samma deltävling som Loreen, då bara tittade jag och managern på varnadra. ”Få inte panik” tänkte jag. Euphoria är ju i mitt tycke den bästa Eurovisionvinnaren någonsin. Men nu känns det kul. Vi är ju så olika, både i låtarna och som artister. Jag tror på det jag gör.

Varför tror du att det gick så bra för din låt förra året?
– Folk hade nog tröttnat på det gamla och ville ha nåt nytt. Musiken ändrar sig hela tiden; man lyssnar ju inte på samma hela tiden. Man ska inte underskatta debutanterna. De gjorde nog många förra året, men Frans vann och jag kom tvåa hos svenska folket.

Ifjol tog sig Wiktoria direkt till final. Väl där var tog Frans hem en storseger, men efter hans låt var det Wiktorias ”Save me” som fick flest röster från tittarna.
– Jag vill inte vara en sån som säger att det betyder allt, men… Det betyder väldigt mycket. Jo, det betyder allt. Att folk gillade låten så mycket. Jag kunde aldrig tro att den skulle bli framröstad som tvåa. Jag var helt tagen, och förstod inte vad som hände. Jag var bara glad över att vara i final. ”Varför har de inte ropat upp mitt namn än” tänkte jag när alla andra fick poäng och satt där och skrattade.

– Det känns som att hela året har varit en dröm. ”Har jag varit med om detta?” Det är en stor dröm som jag har haft sedan jag var liten. Men 2017 ska bli ännu bättre.

Och inte nog med musikframgångarna. Wiktoria har även blivit Disneyprinsessa. Hon gör den svenska rösten till huvudkaraktären i filmen ”Vaiana”. Två drömmar som hon aldrig kunde föreställa sig när hon var liten.
Vilken av drömmarna tror du att du som barn hade varit mest glad över att den slår in?
– Jag kan inte välja! Musik visste jag att jag skulle hålla på med, men att jag skulle bli en Dinseyprinsessa, det trodde jag aldrig. Det visar att drömmar kan gå i uppfyllelse.
Vilken var din favorit-Disney-film när du var liten?
– Lejonkungen var min favorit. Och är fortfarande! Och så gillade jag Mulan.

 

Mer från Wiktoria kommer i artikeln senare. Den blir klar i dag, men får se om jag väntar till imorgon med att publicera den här. Idag får vi nämligen höra lite av årets låtar, och det ska bli så kul! Och självklart kommer jag att skriva om dem här. De släpps dock lite sporadiskt under dagen, så vi får se när jag skriver. Det kan bli flera inlägg idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *