Så här går det ikväll:

Äntligen! Ikväll är det dags för årets första deltävling. Och det är bra låtar som är med ikväll.

 

Det är också dags för mig att göra årets första tippning. Några känns givna, både i toppen och botten, men där i mitten kan det gå lite hur som helst.

 

Till final

Nano

Känns given av flera anledningar. För det första är det en riktigt bra låt. Och det är den största anledningen. Men detta är också modernt, och helt rätt i tiden. Att det är en helt ny artist som kommer fram med nåt så här bra kommer publiken att tycka om.  Folk kommer också att gilla att han sjunger för sina barn.

Botkyrkas Hozier kommer kliva in i allas medvetande från och med nu, hur som helst.

 

Ace Wilder

Jag har haft lite svårt att förstå varför folk har haft henne som så stor favorit de två senaste gångerna hon har varit med. Men nu har hon en mer mainstream-aktig låt, och jag gillar det. Den är också bra, men kommer nog få slåss med Boris om direktplatsen.

Det är härligt afrikanskt gung i låten, och tillräckligt mycket party för att folk ska älska detta en lördagskväll.

 

 

Andra chansen

Boris René

Boris hade lika gärna ha kunnat gå direkt till final, för han har en riktigt bra låt. Den är svängig och cool, precis som Boris själv. Jag tror dock att Ace vinner på lite mer rutin, och en mer hitmässig låt.

 

De vet du

Detta är ingen bra låt, men det kommer nog inte att spela så stor roll. De får med sig kidsen och det betyder mycket. Gör de ett häftigt och roligt scenframträdande så kan de nog också få med sig även folk födda innan 2010.

 

Utslagna

Adrijana

Detta är nåt helt nytt i mellon, och många kommer att gilla det. Men många kommer också att vara tveksamma till det. Flera kommer nog (oförtjänt) bunta ihop henne med Nano, som om de har låtar i samma genre, och det kommer hon att förlora på.

 

Dinah Nah

En riktig ”promillelåt”, som Micke i Schlager-Micke-podden kallar det. Fartfyllt och bra, med cool show och dans. Men risken är att det blir för anonymt och att det inte sticker ut tillräckligt.

En snygg show kan rädda henne till plats 5, men det kan nog bli svårt att nå andra chansen. Men det skulle kunna gå, om folk inte ser det roliga i De Vet Dus nummer (vilket känns högst rimligt).

 

Charlotte Perrelli

Detta är fint, och det är kul att det inte blir pannkaka av allt när Charlotte Perrelli försöker sig på nåt nytt. Men oavsett hur fint det är och hur bra budskapet är så ska den här låten inte ha med topplaceringarna att göra. Hon skulle möjligtvis kunna knipa plats sex eller till och med fem eftersom hon har så många fans. Men då får hon en placering som hon inte förtjänar.

 

Sådär, nu väntar en häftig kväll med allt möjligt skoj. Ska bli spännande att se också vad programledarna hittar på. Jag får se om jag hinner komma med nån kort kommentar ikväll. Annars väntar min krönika i morgon.

Men nu äntligen kan jag säga – nuuuuu kööör vi!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *