Allyawan och Lisa vann repet

Screen Shot 2017-02-10 at 10.41.25 PM

Sådär, nu har jag sett lördagens tävling! Typ. Jag har sett genrepet inför publik, där allt var som det ska vara imorgon. Allt spelas in, så om nåt händer imorgon så använder de sig av detta som backup.

Resultatet tror jag dock inte kommer att kunna användas imorgon. Det hade lottats, men man körde på så att man kan kolla tiden på allt. Roger Pontare åkte ut direkt, liksom Mariette. Benjamin Ingrosso åkte ut. Till final gick Allyawan och Lisa Ajax.

Alla låtar satt perfekt. Det gjorde också David Lindgrens mellanakt. Den var riktigt cool, där har ni nåt att se fram emot! Däremot är det en annan ”mellanakt” som var så pinsam, så pinsam…

Efteråt var det presskonferens, och nu är det slut för idag. Imorgon ska jag på middag med Melodifestivalklubben innan det är dags för den stora lördagsfinalen.

I allt det här så har jag ju inte kommenterat vad jag tycker om låtarna. Det kan jag göra lite snabbt nu. I morgon ska jag också tippa hur det går, och det är lite svårare denna vecka än förra. Så, här kommer en kort kommentar om varje bidrag, mer blir det imorgon.

 

image

Allyawan är en cool kille, men en rätt så soft låt. Men den hade kunnat vara bättre. Lite mjäkig. Jag gillade Adrijana bättre. Men det är roligt att det har kommit in hiphop i tävlingen.

 

image

Roger Pontares pressperson har gått all in och vill inte vara sämre än sin artist. Pontare har en pampig och storslagen låt. Problemet är bara att man har hört det förut, känns det som.

 

image

Benjamin Ingrosso försöker vara Justin Timberlake, men det är han inte. Men en skön låt. Han måste bara låta nerverna lugna sig.

 

image

Lisa Ajax. Hon har stora rörliga bilder av sig själv på scen. Så kan det vara. En inte jättebra låt, men den sätter sig på hjärnan.

 

image

Att Ola Salo har skrivit den här låten går inte att ta miste på. En grym arenarocklåt med en cool grupp. Refrängen är väldigt lätt att sjunga med i.

 

image

Etzia har en skön afrikanskjamaicansk låt, och dansare på rullskridskor! En skön tjej från Göteborg som ofta sjunger reggae.

Screen Shot 2017-02-10 at 10.41.47 PM

 

Screen Shot 2017-02-10 at 10.41.56 PM

Mariette, här intervjuad av Aftonbladets Tobbe Ek, har den absolut coolaste showen. Kanske inte världens bästa låt, men den sätter sig direkt, och jag kan inte sluta sjunga på den. Jag har ända sedan i går gått runt och nynnat på på flera av stroferna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *