Kaos i Eurovision

Om ett par månader är det dags för Eurovision Song Contest i Kiev. Eller? Det är fortfarande en hel del som inte är ordnat, så man kan börja undra hur det ska gå.

Vanligtvis släpps biljetter nån gång under hösten/vintern. Men till årets tävling har det dröjt till den här veckan innan de släpptes. Och de verkar inte ha brytt sig så mycket om fansen.

Vanligtvis avsätts en del biljetter till den officiella fanorganisationen OGAE, som ser till att deras medlemmar får chansen att se tävlingen live. Bland de nationella avdelningarna av OGAE finns exempelvis den svenska Melodifestivalklubben.

Till en början sa dock den ukrainska organisationen att det inte skulle bli några sådana biljetter. I stället släpptes allt ut på den vanliga marknaden. OGAE klagade och nu verkar Ukraina har ändrat sig, och avsatt en del sådana biljetter. När dessa ska finnas tillgänliga eller hur många är dock oklart.

Jag har också hört från folk som har haft problem med hotell. Visa bokade rum har ”avbokats” och en massa liknande.

Dessutom har produktionen drabbats av flera betydelsefulla avhopp. Enligt dem som har hoppat av har allt arbete stannat av, och den nya ledningen för projektet har inte lyssnat på dem som vet något om produktionen. Avhopparna är oroliga för att allt inte ska bli klart i tid.

Det är jag också. Troligtvis ska jag inte vara på plats, men vem vet? Om Mariette skulle gå och vinna är det inte omöjligt att jag drar till Kiev.

Eller var det nu ska hållas. För med så mycket problem som det verkar vara så vet man ju aldrig. Men även om jag inte är på plats så vill jag ju ändå se en bra och välfungerande show, och hur det blir med det är ju ytterst oklart.

Kommentarer om “Kaos i Eurovision

  1. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that
    I have truly enjoyed surfing around your blog posts.

    In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *