Så här låter låtarna

Nu har de släppt veckans låtar, om än i enminutsversioner, i Melodifestivalens app. Det är en spretig samling låtar vi har att se fram emot på lördag.

Flera helt okej låtar, men inget som sticker ut för att det är fantastiskt. Och det finns risk för att några av förhandsfavoriterna inte håller hela vägen.

 

Så här låtar bidragen, enligt mig:

 

Robin Bengtsson – I can’t go on

Kanske kvällens modernaste låt. Precis sånt som folk lyssnar på idag, både på Spotify och reklamradiokanalerna. Det påminner lite om Benjamin Ingrosso/Justin Timberlake. Robin har mycket press på sig inför lördag och det gäller att allt sitter som det ska för att det inte ska bli ett fiasko.

 

Krista Siegfrids – Snurra min jord

Det här är modern schlager, och inte så dåligt. Men det sticker inte ut alls. Lite Petra Marklund. Det kommer att bli svårt för denna att slå sig förbi alla andra tror jag. Det är kul att Krista är med, men hon skulle behöva byta genre för att ha nånting med nåt avancemang att göra i dessa moderna mellotider.

 

Anton Hagman – Kiss you goodbye

Anton får alla småtjejer på fall, och säkert minst lika många killar. Detta är en typisk Spotifylåt a la 2017, och den kommer nog att få med sig många röstande. Ed Sheeran och liknande är förebilder här och jag tror att det kan leda nånvart det här. Men låten är trots allt lite tråkig, och den måste ta fart för att kunna ta sig vidare. Den lyfter inte riktigt, men förhoppningsvis ändras det på scen, med en show som ska vara avskalad och inte för mycket av någonting.

 

 

Jasmin Kara – Gravity

Här är det Sia som är förebilden, det märks. Detta är modernt och jag gillar det. Jag ser verkligen fram emot hur detta kommer att se ut på lördag. Jag hoppas på ett riktigt coolt nummer, och med Jasmines grymma röst så kommer detta nog kunna bli kvällens skrällsegrare.

 

Owe Thörnqvist – Boogieman blues

Okej, det är kul att Owe är med. Men. Detta är exakt samma typ av musik som han gjorde på 50- och 60-talet. Det svänger, men är inte modernt. Skillnaden mot exempelvis Hasse Andersson härom året var att Hasse körde sin egen grej, men hade uppdaterat den. Det lockade både folk som gillade det gamla, och som uppskattade det nya. I Owes fall kommer han så klart att ha med sig de äldsta fansen, och kanske de allra yngsta, men de däremellan kommer nog att välja något annat på lördag. Det är inte tillräckligt roligt för att gå in på humorkontot, och inte tillräckligt svängigt för att gå in på svängkontot, så det är lite svårt att placera den här biten.

 

Bella & Filippa – Crucified

Jämförelserna med First Aid Kit är oundvikliga. Det är countrypop av två svenska systrar, typ. Halvsystrar i alla fall. De har långt kvar innan de är uppe i First Aid Kits kvalitéer, men dåligt är det inte. Problemet är väl bara att det inte heller sticker ut tillräckligt. Men med en fin, välavvägd show på lördag så ska de nog kunna sikta åtminstone på en andra chansen-plats.

 

FO&O – Gotta thing about you

Ett typiskt sound för ett boyband under andra halvan av 10-talet. Det är väl okej, men verkligen inget speciellt. Nej, detta känns inte spännande alls. De kommer att få många röster, men de bör nog ha en grym show, för de kommer inte bara kunna förlita sig på att de redan frälsta bara ska rösta. Den bör gå vidare, men det finns en risk för ett fiasko.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *