Svårare att tippa i dag

WEB_INRIKES

I de två första deltävlingarna har känts hyfsat klart vilka låtar som skulle gå vidare och vilka som inte skulle gå vidare. Hittills har jag haft alla rätt på vilka som går till final och andra chansen, och i stort sett vilka placeringar de andra får.

Och jag är inte ensam. I Melodifestivalklubben, där jag är medlem sedan i somras, har de omröstningar där man får gissa resultaten i varje deltävling. Tio stycken har haft alla rätt. Sedan kommer jag och flera andra som bara har haft ett fel (jag hade fel plats på vem som skulle komma 4:a och 5:a av Dinah Nah och Adrijana i första deltävlingen). Men förutom mig är det 41 andra som också ligger på samma poäng i den omröstningen.

I dag blir det dock mycket svårare. Jag känner att varken Krista Siegfrids eller Owe Thörnqvist går direkt till final, men utöver det så kan det mesta hända känns det som. Well, Robin och FO&O kommer inte sluta sist, men de är inte så säkra finalister som många vill ha det till.

Jag tror dock att de kommer att gå till final, men därunder skulle samtliga kunna ta sig till andra chansen, och flera av dem kan skrälla och gå direkt till final.

Detta beror också på att det inte är med några särskilda wow-låtar ikväll där man känner att ”den här vinner på Friends!”. En svagare deltävling än de två tidigare.

Hur som helst kommer det nog inte vara lika många som har så många rätt i Melodifestivalklubbens tävling efter ikväll.

Men, jag måste ju ändå gissa (eller, det måste jag ju egentligen inte, men jag vill göra det ändå), och då blir det så här:

 

Till final

Robin Bengtsson

Det känns mest modern och det blir nog ett snyggt nummer. Borde gå vidare hyfsat enkelt. Men det gäller att han känns säker på scen, annars finns det flera som vill skrälla och komma förbi honom.

FO&O

Egentligen har de ingen bra låt. Det är väldigt beige boyband a la 2010-talet. Men de har bland landets mest lojala fans, och det betyder väldigt mycket. Kommer få med sig många unga tjejer framförallt. Och de är ju redan rutinerade på såna saker, så även om det är ett rätt ungt band så kommer de nog gå vidare på säkerhet.

 

Till andra chansen

Bella & Filippa

Årets yngsta deltagare kommer in med självsäkerhet och en låt som man vet direkt var den hör hemma. Det är väl egentligen inget spännande och nytänkande, med detta är en typ av musik som kan tilltala många, även om man i vanliga fall inte brukar lyssna på sånt här. Enkelt och rakt, och det kommer att uppskattas bland alla shower och produktioner. Två tjejer som sjunger bra med varsin gitarr kan vara det enda som behövs.

Jasmine Kara

I motsats till Bella & Filippa så blir det rejält med show här, och det behövs också i den här tävlingen. Ett Eurovisionnummer som nog många har saknat i årets mello. Jasmine sjunger bäst i kväll, och det kommer hon få pluspoäng för. Att hon är lite mer välkänd än Anton tror jag gör att hon drar det längsta halmstrået.

 

Utslagna

Anton Hagman

Han får alla unga hjärtan på fall med ett enkelt och avskalat nummer. De som gillar honom kommer att rösta på honom, men jag tror mer att det är därför han får röster, och inte för att låten är så jättebra. Låten skulle behöva vara lite mer unik, men jag tror att med sin charm har Anton chans att gå åtminstone till Andra chansen om allt sitter som det ska.

 

Owe Thörnqvist

Visst, jag erkänner. Det är kul att Owe är med. Och han kör sitt race och skiter i att allt ska vara modernt och så. Den här låten hade lika gärna kunnat vara släppt på 60-talet, och den hade låtit likadan. Detta kommer att glädja dem som var med då, men inte så många andra. Jag tror att många kan uppskatta detta, men jag tror inte på att lika många kommer att rösta på honom. Men man ska inte räkna bort honom. Med sin charm kan han mycket väl ta sig till andra chansen. Återstår dock att se om gubben skulle orka med ännu en runda med allt det här, men är det någon 87-åring som kan det så är det Owe.

 

Krista Siegfrids

Åh, varför kan hon inte få en bra låt? Jag gillar Krista. Men både ifjol och i år har hon fått låtar i mellon som är helt hopplöst dåliga. Detta är en låt som ingen älskar. Vem röstar på det här? Inte jag, och inte så många andra heller tror jag. Krista är snygg och cool, och en bra artist, men här slutar hon sist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *