Robin Bengtsson plockar bort svordomen

WEB_INRIKES

Det har pratats mycket de två senaste veckorna om ordet ”fuck(ing)” i Melodifestivalen. Lisa Ajax sjunger det, och även Robin Bengtsson. Dock inte längre. I gårdagens ”Breaking News med Filip & Fredrik” var Robin gäst, och han berättade då att han har varit och spelat in en ny version, där F-ordet har bytts mot ett annat F-ord: Frickin’. Låter typ samma, betyder typ samma, men är okej.

Detta har han gjort dels för att han ändå måste byta text om han skulle gå vidare till Eurovision. Dessutom berättar han att det är för att andra länder ska kunna spela låten, men i andra länder får man inte spela ord som inne håller ”fuck”. Alltså var en radio edit nödvändig att spela in i vilket fall.

Jag förstår honom. Jag personligen har inget emot svordomar, men jag vet att många har det. Och eftersom den här tävlingen handlar om att vinna folkets gunst så är det väl lika bra att gå dem till mötes i det här fallet.

Och som Robin själv sa i programmet: ”Jag tror inte att låten står och faller med det ordet”. Det tror inte jag heller. För det är en riktigt bra låt och en cool show. Så oavsett om nåt ord byts ut eller inte så tror jag att det kan gå riktigt fucking bra för honom i finalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *