Så här låter veckans bidrag

Nu har de sista låtarna för årets släppts i enminutsversioner, och… Jag vet inte alls vad jag ska säga. Men jag ska försöka. Väldigt svårbedömt på det man har hört, och jag tror att det kommer att bli något helt annat på scen, eftersom många av artisterna är sådana där numren är extremt viktiga, exempelvis Loreen, Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren.

Men, här kommer en liten kortis om samtliga bidrag, det vi har hört.

 

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (+samma på samiska)

Hm, det här känns ännu mer som två låtar i en än förra gången han var med. I det man hör gör inte Jon Henrik något vidare intryck, men wow, det gör Aninia. Jag vet inte riktigt varför, men jag älskar det! Det låter så bra. Med ett snyggt nummer så tror jag trots allt att det här kan bli något helt okej.

 

Alice – Running with lions

Detta låter bra. En cool låt och bra sångerska. Risken är att det kan bli lite anonymt, men jag tror ändå att Alice har potential till att bli en av årets debutanter som det går bra för.

 

Les Gordons

Om Alice riskerar att bli lite anonym så är den här låten verkligen sådan. Jag lyssnade precis på den, men jag kommer inte ihåg den. Nej, Svenktoppen nästa-förbannelsen kommer nog att sitta i även i år. Lite indie, som ju en del gillar, men i lördagens startfält blir det nog tufft.

 

Wiktoria – As I lay me down

Va? Vad är det här? En låt är det. Visst, det låter okej, men jag ramlar inte av stolen (eller soffan som jag sitter i nu). Jag hoppas verkligen att jag inte har hört den bästa minuten av låten, för det här blir jag inte så imponerad över.

Jag har enorma förhoppningar på Wiktoria, och jag är lite rädd att hon får svårt att upprepa fjolårets succé.

 

Alex Schylström – När ingen ser

Detta känns som ett litet glädjepiller som sticker ut. Ovanligt med en sådan här typ av upptempolåt på svenska. Den är lite konstig, texten framförallt, men jag tror att jag gillar det. Det finns absolut potential att han slår sig framåt till topp fyra.

 

Sara Varga & Juha Mulari – Du får inte ändra på mig

Det enda jag kan tänka på är hur mycket Juha låter som Rickard Wolff, aka Scar.

Men låten är inte bra. Sara sjöng om svåra ämnen sist, och fortsätter så, nu om uppbrott i stället. Och det är bara tråkigt, inte fint eller något. Stor potential att sluta sist.

 

Loreen – Statements

Återigen: Va!?  Vad är det här? Det går inte att utläsa något från det här. Jag fattar ingenting. Nej, det är totalt omöjligt och onödigt att bedöma detta innan man har sett hela showen. Jag måste vänta på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *