Dueller på gång – tyvärr

Möjligtvis lite jetlaggad ännu, för jag ser ingen annan förklaring till varför jag vaknade klockan 07 när jag har semester. Men när solen går upp över den vingård som man bor på i utkanten av The Bay Area, så funkar det trots allt att stiga upp.

Den här veckan är det ju dags för andra chansen, och som tidigare så är det dueller som avgörs. Fyra stycken, där man har parat ihop låtar som påminner mest om varandra, eller i alla fall försökt.

  • FO&O vs De vet du
  • Axel Schylström vs Lisa Ajax
  • Boris René vs Dismissed
  • Anton Hagman vs Loreen

Jag tycker att det hade varit bättre med en ren röstningsomgång där de fyra med flest röster tar sig vidare. Men så blir det alltså inte. Jag förstår varför SVT gör så här, men jag tycker inte att det är rättvist. SVT vill såklart att det ska bli så spännande som möjligt där det blir fyra tillfällen där man berättar vem som vunnit, istället för ett.

Och sedan är det så klart en till anledning: De drar in myyycket mer pengar så här. Folk kan rösta i alla dueller, för det påverkar inte deras favorit som man kanske har i nån av de andra duellerna. Visst, de flesta röstar nog med gratisappen, men oavsett så kommer det in betydligt fler röster på det här sättet, och det vill ju SVT.

Jag tänkte hur som helst försöka att nu under veckan gå igenom de fyra duellerna, kolla igenom styrkor och svagheter i varje heat, och sedan ge mig på en gissning över hur det kommer att gå.

Förhoppningsvis ska jag hinna med detta under veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *