Duell 1: FO&O vs De vet du

Duell: FO&O vs De vet du

Vi börjar med en himla massa killar i olika mycket kläder.

 

Låt 1: FO&O – I gotta thing about you

Styrkor:

Sveriges One Direction har en stark fanskara. Trots att bandet bara har funnits i ett par år har de hunnit bli riktigt proffsiga, och vet både hur man sjunger och dansar.

Låten är en typisk 10-tals-boyband-låt som kan tilltala många. Showen med dans och allt är snygg.

Svagheter:

De har nästan uteslutande satsat sin karriär på att de unga ska gilla dem, och det är såklart skitsmart, både ekonomiskt och i att få ut sin musik. Men nu är det många andra som tittar och röstar också, och för många är bandet rätt så okända.

Låten i sig är inget speciellt. Den är bra, men sticker inte ut på nåt sätt. På ett sätt känns den nästan för perfekt i den meningen att den är för bra producerad, och då tappar den i stället i känsla, och blir ingenting av.

Vem röstar på detta?

Många unga, framförallt tjejer. Men de som var yngst och stod längst fram och skrek på bandets första konserter har hunnit växa upp lite nu och är inte lika boybandtokiga som förr kanske.

Men många som vill ha en seriös låt i duellen i stället för nåt tramsigt kommer nog att rösta på den här.

Kommentar:

The Band Formerly Know As The Fooo Conspiracy har en bra låt, men har de fansen med sig? Att de inte gick direkt till final kan indikera att de inte längre är så populära som de kanske hade trott. Men de har en helt okej låt som jag inte kommer protestera mot om den går till final.

 

Låt 2: De Vet Du – Roadtrip

Styrkor:

Gruppen är riktigt charmiga och avväpnar en snabbt med sin glädje och humor. De är välkända från Youtube, och de som har lyssnat på dem där kan nog känna igen flera delar av uppträdandet, på ett positivt sätt.

Låten sätter sig snabbt och är lätt att digga med i.

Detta är också årets enda renodlade humorbidrag, och många vill se åtminstone något sådant varje år. Och jag är en av dem.

Svagheter:

Men för att vara humor är det inte särskilt roligt. De har gjort mycket bättre grejer på Youtube tidigare, där de på ett riktigt bra sätt kombinerar kritik av olika företeelser med värme, roliga texter och bra musik. Nu är det varken samhällskritik eller särskilt humoristiskt.

Vem röstar på detta?

Mestadels unga tror jag. Både grupperna i duellen har snygga killar, men eftersom dessa är äldre och mognare (och mer vältränade) kommer fler äldre sukta efter dessa män, hellre än pojkarna i FO&O.

Men även en del blandade åldrar som vill se något lite mindre seriöst i finalen.

Kommentar:

De har verkligen inte krånglat till det i sitt bidrag, men det behövs inte. De kör på en massa referneser till att åka på roadtrip, och med en

 

Hur är bidragen jämfört med varandra:

Båda innehåller snygga killar med upptempolåtar. Så det handlar om att välja mellan överproducerade pojkar eller utflippade killar.

Jag tror dock att en hel del, framförallt de äldsta, kommer att avstå att rösta i den här duellen.

 

Vem bör gå vidare?

Om man bara enbart går efter låten så hade man nog kunnat säga FO&O, och det är troligtvis de som hade gått bäst om de eventuellt kom till Eurovision. Men deras nummer är lite för överproducerat och jag hade hellre sett något lite tokigare i finalen. Det finns redan upptempolåtar på engelska där, så fram med nåt annat.

 

Vem kommer att gå vidare?

Och jag tror att det blir så. De Vet Du har gått som en raket på Spotify sedan deras låt släpptes redan efter första deltävlingen. Jag tror att många fler charmas av dem, och det kommer att fälla avgörandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *