Daniel Norbergs parodier blir bara bättre och bättre

Äntligen har årets (första?) parodi kommit från bröderna Norberg, där Daniel står i fokus som illustratör av årets bidrag i andra chansen.

Eftersom detta är fjärde året han gör detta, och så många (inklusive mig själv) älskar det så är han nu så viktig att jag även ska bedöma honom, likt artisterna.

Det finns flera saker som är bra och bättre i år än tidigare. Det största är att alla låtar får vara med. Det kan låta självklart, men så har det inte varit tidigare. 2014 och 15 var det bara finalbidragen som var med, men de två låtar som hade gått från andra chansen var inte med. Förra årets gjordes först en för andra chansen-bidragen, men då var knappt Albin & Mattias (här ”Algblom & Metangas”) med. Samma när finalklippet kom, då fick man inte alls höra Wiktoria (”Wikarie”) och knappt något från Molly Sandén (”Molly CSN”). Dessutom inte två av låtarna som man dock redan hade hört i andra chansen-klippet. Så, en stor förbättring nu.

 

Sedan tycker jag att parodierna bara blir bättre och bättre. Första året var det mer känslan av låten eller artisten som blev ett nummer. Sedan dess har det blivit mer klockrena i låtarnas egna melodier och texterna är smartare. De både efterliknar originalen väl, men gör också något helt annat, som parodier ska.

Årets bästa tycker jag nog att De Vet Du (Dieto) är, med perfekta referenser till något helt annat än det ursprungliga bidraget, men ändå med så bra detaljer.

 

Jag ser redan fram emot att se vad han ska göra åt Owe Thörnqvist och Ace Wilder (för tredje gången!). Och jag hoppas att samtliga finalbidrag också får komma med den här gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *