Duell 3: Boris René vs Dismissed

Duell: Boris René vs Dismissed

 

Låt 1: Boris René – Her kiss

Styrkor:

Om det är fart och fläkt man vill ha så är det utan tvekan Boris man ska ty sig till. Här är det fullt ös och glädje så långt ögat når. Trots att han är relativt ny i branschen så är han en ren entertainer som man alltid blir glad av.

Han är också så enormt ödmjuk och trevlig, och jag hoppas att det lyser igenom rutan.

Men också, vilket jag nästan glömde. Det här är en riktigt bra låt. I mitt tycke förtjänade den finalplatsen bättre än Ace Wilder, men nu är det som det är, och Boris får för andra året i rad kämpa sig igenom andra chansen.

Svagheter:

En del kan kanske tycka att detta påminner en hel del om vad han hade att bjuda på förra året. Fartfyllda låtar finns redan i finalen, men rocklåtar är det sämre med.

Vem röstar på detta?

En stor blandning av folk tror jag. Både äldre och yngre. Man ska heller inte underskatta de som tycker att Dismissed ser konstiga ut. Tråkigt, men sant.

Folk som gillar mer traditionell pop jämfört med rock väljer detta bidraget.

Kommentar:

En del som kommer tillbaka direkt året efter kan göra en besviken, men ofta är det bättre. I det här fallet gick han från en bra låt till en annan, och med sin energi ska han göra allt för att få nytt förtroende att delta i finalen.

 

Låt 2: Dismissed – Hearts align

Styrkor:

En rejäl rocklåt som kör på i 190. Glamrock förvisso, men det är en genre inom rocken som tilltalar många. Soundet påminner mycket om The Arks bästa dagar, och det är positivt. En grym låt helt enkelt.

Det sticker ut mest av alla årets bidrag (i konkurrens med De Vet Du).

Svagheter:

Låter det för mycket The Ark kanske? Kan det göra det? Boris låt är en rakare poplåt, vilket kan tilltala fler. Rockfansen är många, men tittar de på Melodifestivalen? Men de bevisade redan i Malmö att en bra låt väger tyngre än bara ett etablerat mellonamn (lex Pontare).

Sedan måste man även ta i beaktning de som ogillar hela queer-grejen. Visst, det är Melodifestivalen, men man kan inte helt bortse från det, tyvärr.

Vem röstar på detta?

Framförallt de som gillar rock, framförallt glamrock, men även en hel del andra. För detta är en rak och bra låt som kan tilltala en stor del av publiken. Folk som saknar The Ark kommer älska det här.

Kommentar:

En cool rocklåt som är en i raden av grymma låtar i årets mello. Ett bidrag som sticker ut.

 

Hur är bidragen jämfört med varandra:

Den här duellen innehåller mer energi än någon annan kombination av kombattanter på bra många års andra chansen. Fartfylld pop mot fartfylld rock. Den bästa duellen rent låtmässigt, och jag tycker det är synd att inte båda kan gå till final.

 

Vem bör gå vidare?

Jag vill att båda ska gå vidare! Suck, men det kommer inte att hända. För tävlingens skull hade det dock varit kul om ett rockigare bidrag tog sig till Friends.

Vem kommer att gå vidare?

Detta är en väldigt oklar duell, och jag tror att den kan bli jämn. Men i slutändan tror jag att Boris har med sig att vara ett känt namn sedan tidigare och hans mindre nischade låt kommer nog att ta sig vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *